sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Mare de oameni la deschiderea AFI Arad, miercuri seară | Galerie foto

  de Raluca Medeleanu | 1 noiembrie 2023, 8:38 PM | Știri Arad

  10

  AFI Arad – primul parc de retail al AFI Europe din România – și-a deschis oficial porțile, miercuri seara, de la ora 18:00, în prezența conducerii venite tocmai din Israel, dar și a autorităților locale. De acum, arădenii vor avea posibilitatea să facă cumpărături direct la ei în oraș de la branduri mari precum Decathlon, Smyk, Half Price, respectiv să consume produsele de la Starbucks, Burger King, ori Kartoffiserie.

  Au rostit discursuri inaugurale primarul Aradului Călin Bibarț, Avi Barzilay – CEO AFI Europe și Doron Klein – CEO AFI Europe România & Cehia, iar apoi reprezentanții magazinelor Carrefour (Ionuț Solonca, director business unit), Decathlon (Alex Domșa, property & developing director), Leroy Merlin (Cristian Mușceleanu, lider de expansiune) și Altex (Edwin Abdulachim, director comercial).

  Primarul Călin Bibarț și-a rostit cuvântul de bun venit alături de micuțul Victor, cu care a amplasat „capsula timpului”, în 1 septembrie 2022, la începerea șantierului, capsulă care a fost pusă într-o groapă săpată în pământ, pentru a rămâne mărturie următoarelor generații.

  „AFI a crescut frumos. De la un teren viran care era o cicatrice pe obrazul Aradului, astăzi este cel mai frumos parc comercial din România și îi spunem bun venit la Arad! Ați venit în orașul și la oamenii care trebuie.

  Aici, atunci când spunem da, este da, atunci când este o situație, o rezolvăm și nu explicăm cum nu se poate, aici de ani de zile arădenii, indiferent în ce limbă spun mamă și tată trăiesc într-o armonie desăvârșită, fiind un bun exemplu nu doar pentru România, ci și pentru toată Europa.

  Aici, deși trăim vremuri dificile, din 2009: criză economică, pandemie, război în est, vremuri complicate în Orientul Mijlociu, Aradul a fost din punct de vedere economic printre primele trei, patru, sau cinci orașe capitală de județ din România. Și de aceea, mulțumesc AFI, și vă asigur că ați venit acolo unde trebuie, unde Aradul merită și AFI merită. De aceea, fiți bineveniți! La mulți ani, AFI! La mulți ani, Arad!”, a spus primarul Călin Bibarț, a cărei soție, Cristina Bibarț, ocupă de acum funcția de director de comunicare al parcului retail.

  Avi Barzilay – CEO AFI Europe a mulțumit publicului numeros pentru participare și a dezvăluit că a fost o călătorie dificilă pentru el, din Israel în România, pentru a putea lua parte la această zi specială.

  deschidere afi arad 1 nov 2023 22

  „Vă mulțumesc că ați venit astăzi să celebrați alături de noi! A fost un proces foarte lung. Am venit astăzi din Israel și am făcut mari eforturi să fim aici cu voi azi. Situația de la noi din țară nu este un secret, suntem încă sub o enormă presiune în urma masacrului de acum două săptămâni și jumătate.

  Țara este îndurerată. Dar totuși am decis să venim astăzi, un grup mare de oameni din Israel, pentru două motive: în primul rând pentru a mulțumi echipei noastre AFI, pentru acest demers lung până la momentul inaugurării: mulțumesc lui Yosi, Biancăi, Roxanei, lui Sorin, tuturor celor pe care poate îi uit acum, mulțumesc tuturor pentru munca dificilă, pentru călătoria care a început cândva în 2007 și a cărei rezultate le vedem în sfârșit azi.

  Mulțumesc echipei AFI! Și al doilea motiv este pentru a spune că venirea noastră aici, la Arad, nu este ultimul pas, ci doar începutul unei imense dezvoltări pe care o intenționăm în România, în domeniul centrelor de tip retail. Acesta este al patrulea centru comercial din România, dar primul centru retail pe care îl deschidem sub formă de parc, însă nu este și ultimul”, a spus Avi Barzilay.

  Doron Klein – CEO AFI Europe România & Cehia a spus că deși au existat mai multe proiecte diferite care au fost întocmite de-a lungul anilor pentru a construi un centru comercial pe acest teren din Arad, varianta finală este și cea pe care o consideră cea mai potrivită.

  deschidere afi arad 1 nov 2023 7

  „Călătoria noastră a început în 2007, în urmă cu mai bine de 16 ani, timp în care am avut atât de multe planuri și design-uri, prin care ne gândeam cum să-i dăm utilitate, cum să folosim cel mai bine terenul și sunt sigur că varianta finală pe care am ales-o, acest retail parc de tipul spațiu deschis, este soluția perfectă pentru această locație, pentru acest oraș și sunt sigur că fiecare dintre voi, retaileri și vizitatori, vă veți bucura de el pentru mulți ani care vor veni.

  Nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat însă fără câțiva acționari foarte, foarte importanți care au fost alături de noi încă de la început. În primul rând, vreau să menționez partenerii noștri, chiriașii, care ne-au acordat încrederea în acest proiect care reprezintă doar un pas în lungul nostru drum, în multele alte proiecte în care colaborăm, iar pentru asta doresc să le mulțumesc tuturor pentru încredere, implicare și cooperarea.

  Nu am fi putut face nimic fără ei! De asemenea, aș dori să mulțumesc autorităților locale de aici, din Arad, cu care am cooperat excepțional, mai ales cu domnul primar Bibarț, căruia îi mulțumesc foarte mult pentru totul! Această cooperare este foarte binevenită în general și mai ales în aceste vremuri când vedem diferite moduri de abordare, în diferite orașe din România. Astfel că apreciem foarte mult această deschidere și sprijin, iar pentru asta, domnului Bibarț și tuturor autorităților din oraș le mulțumim foarte mult!”, a spus Doron Klein.

  Hypermarket, magazine de haine, gadget-uri, librărie, fast food-uri, bricolaj

  deschidere afi arad 1 nov 2023 35

  (raftul dedicat echipei UTA din incinta Decathlon)

  Parcul retail AFI Arad este situat la colțul dintre Calea Aurel Vlaicu și 6 Vânători. Se întinde pe o suprafață de 79.900 metri pătrați, având o suprafață construită de 30.600 mp.

  Este alcătuit din clădiri cu un singur nivel, una destinată pentru Carrefour, în care se regăsesc și alte spații comerciale precum: Media Galaxy, Lensa, Florăria De Colț, Librăria Cărturești, farmacia Help Net, Decathlon (care a realizat un parteneriat cu UTA, având și un raft cu tricouri, mingi cu sigla clubului), cafeneaua Starbucks și diferite fast food-uri.

  O altă clădire, paralelă cu aceasta, pe partea cealaltă a parcării, conține magazine precum CCC, Fressnapf, Smyk ori Half Price, urmând ca altele să se deschidă în curând.

  De asemenea, fast food-ul Mc Donald’s de tip drive thru, respectiv magazinul de bricolaj Leroy Merlin, deja inaugurate, țin tot de AFI Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Am vrut să merg și eu la Carrefour, am ajuns acolo la ora 17 , m-am plimbat puțin prin parcare , am văzut coada de la intrarea principală iar înăuntru chiar la intrare în Carrefour un grup de vreo 40-50 de persoane. Am vrut să intru și eu iar agentul de pază nu m-am lăsat deoarece accesul se face doar de la ora 18. L-am întrebat ,,dar persoanele acelea dinăuntru de au intrat?,, Mi s-au spus că acelea sînt altceva. L-am întrebat dacă deschiderea-intrarea e la ora 18 ce e acel grup ,,altceva,,? Răspuns: SUNT NEAMURILE PATRONULUI. Multe și sărace neamuri mai are patronul ăsta. Nu aș fi crezut.

   +16 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.