sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  În amintirea vechii comunități evreiești din Transilvania – o expoziție de Teodor Stoica la muzeul arădean | Video

  de Raluca Medeleanu | 14 septembrie 2019, 1:21 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Teodor Stoica este un tânăr arădean, de numai 22 de ani, extrem de pasionat de istorie și cu studii universitare la „National and Kapodistrian University of Athens”, Grecia. Anul acesta, el a făcut parte din programul „Elie Wiesel Study Tour 2019”, în urma căruia a vizitat, alături de mai mulți studenți din România și din Republica Moldova, diferite locuri din țară și din străinătate pentru a descoperi comunitatea evreiască, pentru a învăța despre drepturile omului și nenorocirile Holocaustului. Astfel, în urma proiectului demarat de American Councils for International Education, Teodor a dorit să împărtășească și arădenilor din experiența sa, organizând în acest sens o expoziție sub denumirea „Evreii din Transilvania – memoia unei comunități”, al cărui vernisaj a avut loc vineri, 13 septembrie, în holul sălii Ovidiu Maitec a Muzeului de Artă din Arad.

  Expoziția a cuprins fotografii realizate de Teodor, documente, cărți vechi de cult mozaic și literatură de specialitate atât din colecția sa personală, cât și din colecția Bibliotecii Județene „A.D. Xenopol” din Arad. La eveniment au mai participat și managerul Complexului Muzeal Arad, Constantin Inel, și managerul Bibliotecii Județene, Doru Sinaci.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.