sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  În 13 școli din județul Arad, notele vor fi trecute de acum strict în cataloage electronice

  de Raluca Medeleanu | 6 septembrie 2022, 3:48 PM | Administraţie | Educaţie | Topic special

  0

  (foto: directmm.ro)

  Anumite școli din România au început de anul acesta să utilizeze strict catalogul electronic, în locul celui clasic pe suport printat. Măsura face parte dintr-un proiect pilot al Ministerului Educației, iar la Arad 13 unități școlare au făcut cerere să fie incluse în program.

  La solicitarea Special Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad a declarat că „până la această dată, 13 unități de învățământ din județul Arad au solicitat înscrierea în rețeaua de unități-pilot care utilizează exclusiv catalogul electronic începând cu anul școlar 2022-2023. Din 1 septembrie 2022, în aceste unități de învățământ nu mai este necesară utilizarea cataloagelor în format tipărit.
  Școlile din rețeaua de unități-pilot au responsabilitatea de încheia contractele cu furnizorii, iar costurile pot fi acoperite din finanțarea complementară, din proiecte cu finanțare externă, prin finanțări specifice ale autorităților publice locale, sponsorizări, donații”.

  Din totalul celor 143 unități de învățământ din întregul județ, cele 13 care s-au înscris și au fost acceptate în proiectul pilot sunt după cum urmează:

  Școala Gimnazială „Regina Maria” Arad
  Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad
  Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” Arad
  Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad
  Școala Gimnazială „Gheorghe Popovici” Apateu
  Liceul Teoretic Cermei
  Școala Gimnazială Groșeni
  Școala Gimnazială Hășmaș
  Liceul Tehnologic „Vasile Juncu” Miniș
  Liceul Teoretic „Jozef Gregor Tajovsky” Nădlac
  Școala Gimnazială Șimand
  Școala Gimnazială „Virgil Iovănaș’ Șofronea
  Școala Gimnazială Zădăreni

  Ministerul Educației e de părere că măsura facilitează accesul mai ușor la date, atât profesorilor cât și părinților și va încuraja transparența.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.