luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Imagini VIDEO needitate. Drumul unei ambulanţe SMURD prin traficul de coşmar din Cluj

  de - | 20 mai 2016, 11:30 AM | Regional

  0

  Pentru pacienţii aflaţi în ambulanţele SMURD, fiecare secundă contează, iar şoferii de pe autospeciale ştiu asta foarte bine. Provocarea pentru ei este însă de a ajunge în cel mai scurt timp de la locul intervenţiei la spital, lucru deloc uşor, mai ales într-un oraş ca şi Cluj-Napoca, cu un trafic uneori infernal, potrivit Vocea Transilvaniei.

  Cei de la ISU Cluj au distribuit un clip, filmat cu o cameră montată pe bordul unei ambulanţe SMURD, pentru a arăta exact cum decurge drumul până la spital pentru un echipaj SMURD.

  Imaginile sunt needitate şi arată deplasarea unei ambulanţe SMURD de la Aeroportul Cluj spre spital, pentru transferul unui pacient transportat cu elicopterul dintr-un judeţ alăturat Clujului.

  Deplasarea SMURD pe timpul interventiei

  Deplasarea unei ambulante SMURD de la aeroport spre spital pentru transferul unui pacient transportat cu elicopterul dintr-un judet alaturat

  Posted by ISU Cluj-Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al jud Cluj on Thursday, May 19, 2016

  Timpul în care ambulanţa a ajuns la spital de la Aeroport este de sub 11 minute, adică aproximativ jumătate din timpul normal pe care l-ar face un şofer pe traseul respectiv.

  Clipul a fost văzut de peste o mie de ori şi distribuit pe reţeaua de socializare Facebook, unde internauţii le transmit felicitări şi respect salvatorilor.

  „Interesant pentru un oras aglomerat, totusi era dimineata din ce am observat, dar tot sau gasit vreo 2-3 soferi sa doarma la volan si sa incurce un pic. RESPECT Salvatorilor de orice fel”, a comentat o persoană clipul distribuit de ISU pe Facebook.

  În Cluj, ambulanţele au fost implicate deseori în accidente rutiere, în special în intersecţiile din zona centrală a oraşului, unde şoferii fie nu sunt atenţi la semnalele acustice şi luminoase ale autospecialelor, fie încearcă să „forţeze” trecerea. De asemenea, aşa cum se poate vedea şi în clipul distribuit de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al judeţului Cluj, unii şoferi nu respectă legea şi îşi continuă drumul, chiar dacă încurcă deplasarea ambulanţei, în timp ce alţii se opresc şi nu înaintează cu maşinile, deşi acest lucru ar ajuta echipajele de intervenţie să se strecoare prin traficul aglomerat.

  Sursa: voceatransilvaniei.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.