duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  „Imaginarium”, o expoziție retrospectivă a artistei Amalia Dulhan, va fi vernisată la Muzeul de Artă din Arad

  de Special Arad | 5 martie 2018, 11:26 AM | Cultură

  0

  Complexul Muzeal Arad,  Muzeul de Artă Arad și Art Yourself Gallery organizează o expoziție retrospectivă a artistei Amalia Dulhan, sub denumirea „Imaginarium”. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 6 martie, începând cu ora 18:00, la Muzeul de Arta Arad, în Sala „Ovidiu Maitec” (Str. Gh. Popa de Teius, 2-4, etaj 2).

  Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 6 martie- 28 aprilie 2018.

  „Este posibil să exişti în afara realităţii imediate, folosind-o ca sursă de angoasă şi extaz pentru a accesa un tărâm intern, subiectiv, limitat doar de limitările, obsesiile şi dorinţele proprii.
  Este puţin probabil să reuşeşti să experimentezi constant simultaneitatea acestor lumi – reală şi imaginară – şi este şi mai puţin plauzibil să poţi oferi cu precizie unei alte conştiinţe o dovadă concretă sau un artefact convingător provenind din lumea care există doar pentru tine, în zămislirea ta exclusivă.
  In ciuda acestor premize descurajatoare pe care le-am acceptat, în ultimii şapte ani am sondat, am prospectat şi am incantat, am visat, am cristalizat şi am materializat dintr-un tărâm într-altul idei şi sentimente despre ceea ce inseamnă să exişti dincolo de concretul organic şi efemer al existenţei.
  Colecţia mea de lucrari şi curiozităţi imaginare este deci o optimist-compulsivă încercare de a povesti despre cum ceea ce nu se vede există în mine şi despre ceea ce defineşte pentru mine natura conştiinţei umane : nesfârşita sa nevoie de a se cunoaşte, de a creşte o dată cu aceasta cunoaştere, ca într-un final să poată sparge sau accepta bariera solitudinii existenţei”  – Amalia Dulhan.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.