joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Ilie Poenaru: „Voi avea zilele următoare o discuție cu domnul Meszar”

  de Lucian Dănilă | 31 octombrie 2022, 2:21 AM | Sport

  2

  Înainte să vă prezentăm declarația pe care a dat-o Ilie Poenaru la finalul partidei pierdute de echipa pe care o antrenează, UTA, în fața lui FC Argeș, vrem să facem câteva precizări.

  Sosirea lui Poenaru la Arad nu a fost o decizie luată în vară de Alexandru Meszar. Cel care se autointitulează „părintele clubului” era înțeles cu Ilie Poenaru încă din februarie. Într-o discuție cu Alexandru Meszar purtată la data de 18 aprilie, ziua aniversară a clubului arădean, ziua în care a împlinit 77 de ani, Meszar, care era în negocieri și cu grupul de investitori din jurul lui Simion Apreutese, ne spunea: „Indiferent cine va conduce clubul, noi știm deja și cine va fi antrenor, știm unde mergem în cantonament și ce jucători vor rămâne la echipă”.

  Și așa a fost… Meszar era înțeles verbal cu Ilie Poenaru încă din luna februarie, imediat după demisia lui Gyuszi Balint și concomitent cu instalarea pe banca tehnică a lui Ionuț Badea. Astfel, Poenaru a avut cinci luni la dispoziție să își pregătească lotul de jucători, el fiind cel care a decis plecarea unor jucători ca Shlyakov, Vorobjovas sau Baravykas, dar și ale lui Dangubic, Laukzemis și chiar Cardoso. Poenaru i-a transmis lui Alexandru Meszar să-i păstreze în lot pe cei nouă jucători, Iacob, Balauru, Vukcevic, Erico, Benga, Batha, Ubbink, Miculescu și Isac. Astfel, în jurul scheletului format de cei nouă juctori care au dus greul în sezonul trecut, la insistențele lui „Poe” au fost duși la Arad jucători consacrați cum sunt Keșeru, Cascini, Chindriș, Stahl, dar și Postolachi, Hoxhallari sau Ademi.

  Altfel spus, Poenaru a condus după propria plăcere campania de transferuri și și-a construit un lot exact pe doleanțele sale. Între timp, relațiile sale cu doi dintre greii vestiarului, Keșeru și Ubbink, s-au răcit, iar doi dintre cel mai bine cotați jucători ai Bătrânei Doamne nu au adus practic niciun aport la evoluția echipei în acest sezon.

  Mai mult decât atât, vestiarul echipei și-a pierdut mult din unitate, una dintre cauzele dezechilibrului fiind chiar cea financiară, în condițiile în care noii sosiți, Keșeru, Chindriș, Cascini, Ademi și mai apoi Anton, având salarii semnificativ mai mari decât cei cu state mai vechi la acest club. Asta ar putea fi și o explicație a evoluțiilor slabe și foarte slabe a unor jucători ca Iacob, Vukcevic, Batha sau Ubbink, singurul care a jucat constant bine fiind Alexandru Benga.

  Iar după doar un punct obținut în ultimele șase etape, cu echipa clasată pe locul 14 din 16, cu o exprimare foarte modestă în teren, antrenorul echipei UTA spune că nu intenționează să plece de la echipă pentru că nu este un laș.

  O să am o discuție cu conducerea, e normal. Vom vedea. Targetul este de 6 puncte din trei jocuri. Voi avea zilele următoare o discuție cu domnul Meszar și vom vedea ce este de făcut. Nu sunt un laș, cu toții trecem prin momente grele.

  Lumea își dorește foarte mult, dar să nu se uite că, într-un timp scurt, am schimbat o echipă întreagă, am avut probleme de lot, accidentări, suspendări.

  Nu caut alibiuri, dar nu e ușor, cei care se pricep la fotbal înțeleg ce spun eu. În cinci-șase luni nu poți să faci o echipă care să joace fotbal bun și să câștige puncte.

  Lucrurile bune durează, dar în România nu mai există răbdare și de aceea avem problemele astea. E cel mai ușor să schimbi antrenorul”, a spus Ilie Poenaru.

  Meciul cu FC Argeș a fost al doilea consecutiv, după cel cu Universitatea Craiova, în care întreg stadionul i-a cerut demisia antrenorului Bătrânei Doamne.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cata vreme acest Meszar va mai sta la UTA va face tot ce poate ca sa retrogradeze UTA si in asa fel nimeni nu va mai dori sa cumpere echipa UTA. Deci acest pitic pe nume Meszar fugareste investitorii ca sa ramana cat mai mult la club, altfel el si familia lui vor face foamete. Aradenii, care iubesc UTA, ar trebui sa ii ceara acestui nimeni in drum sa plece cat mai repede de la ITA si poate asa vom evita retrogradarea. Iubim UTA, dar il uram pe Meszar!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.