Iată ce au zis libanezii când au văzut ia românească în Beirut!

  de Special Arad | 29 June 2014, 12:57 PM | Monden

  1

  Cu ocazia Sanzienelor, cele patru artiste din trupa Amadeus au defilat in superbele piese vestimentare traditionale tocmai in Beirut, Liban. Dupa concertul pe care l-au sustinut in aer liber, in fata a mii de oameni, in cadrul festivalului international Fete de la Musique, ca reprezentante a Romaniei, Andreea Runceanu, Patricia Cimpoiasu, Bianca Gavrilescu si Naomi Anelis au colindat strazile orasului purtand ii colorate pe care le-au combinat cu jeansi si pantofi cu toc inalt, relateaza EVZ Monden.

  Aparitia romancelor a starnit un val de admiratie pe strazile Beirutului, libanezii fotografiindu-le ca si cum aveau de a face cu prezenta unor staruri internationale. S-au intereresat de provenienta bluzelor de panza topita si au aflat ca sunt ii traditionale romanesti. Cu astfel de vestimentatii, artistele au vizitat si catedrala ortodoxa din Beirut si s-au intalnit cu reprezentantii comunitatii de romani din Liban, Asociatia Romania Levant.

  “Le-am facut o surpriza si am aparut la serbarea de ziua copilului care s-a nimerit sa fie chiar atunci. Am avut ocazia sa vedem ce treaba buna fac romanii nostri de acolo. Au prezentat cantece si dansuri populare. Tin cursuri de limba romana in fiecare vineri pentru copii. Ne-a impresionat cum romanii din afara se straduiesc sa conserve traditiile noastre si sa nu uite de unde au plecat. Reprezentantii Ambasadei Romaniei ne-au primit cat se poate de bine si au avut grija de tot timpul. Am vrea sa le multumim public pentru organizare si sustinere”, declara Andreea Runceanu.

  Amadeus a interpretat in cadrul festivalului Fete de la Musique piese din repertoriul propriu, dar si din foclorul romanesc, adaptate instrumentelor muzicale pe care le-au studiat din copilarie.

  Cele patru frumoase artiste au reprezentat cu brio Romania dovedindu-si abilitatile artistice la vioara, violoncel si pian in fata unui public sosit in Liban din toate colturile lumii.

  Amadeus este, de altfel, una din putinele trupe din Romania ale carei piese sunt considerate universale ca stil, piese cu impact notabil in orice tara de pe mapamond.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.