miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Iată cât costă fabricarea noilor Apple iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max!

  de Special Arad | 11 noiembrie 2022, 12:10 PM | IT

  0

  Fabricarea noului procesor Apple A16 Bionic găsit în modelele din seria iPhone 14 Pro costă de aproape două ori și jumătate mai mult decât procesorul Apple A15 Bionic, potrivit unor informații de ultimă oră. În general, costurile de producție ale unui smartphone Apple iPhone 14 au crescut cu 20% față de un model din seria anterioară Apple iPhone 13.

  Această informație a fost făcută publică de Nikkei Asia și preluată de noi de pe site-ul german WinFuture. Ca în fiecare an, noile modele de Apple iPhone nu doar că au fost examinate foarte atent acolo, dar au fost analizate și costurile pentru producția de componente individuale și costul total de fabricație.

  Nikkei Asia a primit multe detalii de la furnizori – dar nu există o certitudine de 100% că datele sunt autentice. Totuși, ceea ce a găsit Nikkei Asia este destul de interesant. Potrivit acestuia, procesorul Apple A16 Bionic al seriei iPhone 14 Pro costă în jur de 110 USD, adică de 2,4 ori prețul procesorului Apple A15 găsit în seria iPhone 13 (Apple iPhone 13 și Apple iPhone 13 Pro Max) și noul Apple iPhone 14.

  Nikkei Asia a dezasamblat trei modele din seria iPhone 14 pentru analiză, examinând componente precum procesorul și camera, printre altele. Costurile de producție ale noii serii sunt estimate a fi cu 20 la sută mai mari decât generația anterioară de iPhone. Dar, în timp ce prețurile pieselor cresc, profiturile Apple scad.

  Calculele arată că iPhone 14 Pro Max costă compania Apple 501 USD în piese componente, cu peste 60 USD mai mult decât Apple iPhone 13 Pro Max. Compania descrie acest lucru drept un cost ridicat de producție și spune că prețurile pieselor pentru modelele Max au crescut de când iPhone XS Max a debutat în 2018. Potrivit informațiilor, costurile de producție mai mari se datorează în principal procesorului A16 Bionic, deoarece acolo se găsește cea mai mare creștere a prețurilor în producție.

  A16 Bionic este produs cu tehnologia de fabricație de 4 nanometri de către compania taiwaneză TSMC. Apple A15 a fost încă fabricat folosind procesul de 5 nanometri. Noile componente ale camerei din iPhone 14, inclusiv senzorul de imagine CMOS de la Sony, sunt cu 30% mai mari decât în ​​modelele anterioare și costă acum cu aproximativ 50% mai mult, aproximativ 15 dolari.

  Piesele pentru iPhone 14 provin în principal de la furnizori americani, care reprezintă 32,4% din cost, cu 10% mai mult decât iPhone 13. Sursa sus amintită mai susține că aceste costuri de producție mai mari au dus la profituri mai mici, deoarece Apple a crescut prețurile iPhone-ului în unele țări precum Japonia și Australia, dar nu și în SUA și alte piețe.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.