sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  I-au amputat piciorul greșit! Pacientul va rămâne fără ambele picioare după o „greșeală tragică” a medicilor

  de - | 21 mai 2021, 4:35 PM | Internaţional

  0

  Un pacient a rămas fără un picior, după ce medicii i-au amputat membrul greșit. Greşeala s-a produs la Clinica Freistadt, din Austria. Reprezentanții spitalului au declarat că la baza acestei „greşeli tragice” stă o eroare umană, scrie Reuters.

  Pacientul suferă de mai multe boli, iar acestea i-au infectat picioarele până în punctul în care piciorul stâng a necesitat amputarea.

  „Suntem profund şocaţi de faptul că marţi, 18 mai, în pofida standardelor de asigurare a calităţii, piciorul greşit al unui bărbat de 82 de ani … a fost amputat”, a transmis clinica, adăugând că greşeala a fost observată prima dată joi dimineaţă, când bărbatului i s-a schimbat bandajul.

  Se pare că eroarea s-a produs cu puţin timp înainte de operaţie, când piciorul care urma să fie amputat a fost marcat.

  „Din păcate, greşeala prin care piciorul drept a fost amputat în loc de cel stâng, a avut loc ca urmare a unei serii de circumstanţe nefericite”, a mai transmis clinica, adăugând că investighează ce s-a întâmplat şi îşi va revizui standardele.

  Pacientului i s-a oferit asistenţă psihologică şi trebuie supus unei noi operaţii pentru a-i fi amputat piciorul stâng.

  „Operaţia este planificată în scurt timp”, au transmis reprezentanții clinicii.

  Sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.