Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo își unesc forțele pentru a concura cu Google Play Store

  de Special Arad | 17 martie 2020, 6:58 PM | IT

  0

  (foto: via phonandroid.com)

  Poate avea motive de îngrijorare Google Play Store? Greu de crezut, cu peste 2,6 milioane de aplicații și folosit de toată lumea la nivel mondial. Și totuși, ce s-ar întâmpla dacă cei mai mari producători chinezi de smartphone-uri s-ar reuni pentru a-și crea propria platformă, pentru a ajuta dezvoltatorii să creeze și să distribuie aplicațiile lor?

  Se vorbește despre acest lucru de aproape un an, mai ales după problemele avute de compania chineză Huawei cu administrația americană. Ideea este că unii producători de smartphone-uri din China, cum ar fi Huawei, Xiaomi, Vivo și Oppo ar putea să-și unească forțele pentru a oferi propria lor alternativă la ecosistemul Google.

  Potrivit site-ului francez PhonAndroid care citează agenția de presă Reuters, cei mai mari patru producători chinezi de telefoane s-au reunit pentru a contracara gigantul american din Mountain View. Scopul este de a oferi servicii noi, precum și un nou magazin de aplicații. Acesta ar putea concura serios cu Google Play Store și, într-un fel sau altul ar pune presiune pe Google.

  Până acum, fiecare producător de smartphone-uri avea deja propriul său magazin de aplicații, fie că este Oppo cu App Market, Huawei cu AppGallery etc. Ce se întâmplă dacă toate companiile din China ar oferi un singur magazin de aplicații? Acest lucru s-ar putea întâmpla în curând, dacă ar fi să credem afirmațiile provenite de la Reuters.

  Recent două aplicații Google care au ajuns în Samsung Galaxy Store, magazinul de aplicații pe care Samsung îl pre-instalează pe toate smartphone-urile sale, au atras atenția. Este vorba despre Wear OS, utilizat pentru a controla dispozitivele conectate cu sistem de operare Wear și Translate. Google Play Store nu este disponibil în China dar, Samsung Galaxy Store este! În acest fel utilizatorii din China pot accesa aceste aplicații prin intermediul magazinului Samsung. Google, totuși, trage cu ochiul la imensa piață din China.

  Sub numele de Global Developer Service Alliance, Huawei, Xiaomi, Oppo și Vivo s-au reunit. Vor să înființeze o platformă care să le permită dezvoltatorilor de jocuri, muzică, filme și diverse aplicații să își comercializeze creațiile. Platforma ar putea fi lansată în martie, dar ar putea fi amânată puțin din cauza epidemiei de coronavirus. Noua platformă ar putea fi lansată în 9 „regiuni” sau țări, inclusiv India, Indonezia și Rusia. Nu se știe încă dacă este vorba despre o asociație legată doar de aceste 9 regiuni sau dacă cele patru companii intenționează să o extindă rapid și în alte țări, cum ar fi în Uniunea Europeană.

  Prin formarea acestei alianțe, fiecare companie va căuta să profite de avantajele altora din diferite regiuni, profitând de baza puternică de utilizatori a Xiaomi în India, Vivo și Oppo în Asia de Sud-Est și Huawei în Europa”, spune Nicole Peng, vicepreședinte al companiei de studiu de piață Canalys. Ea adaugă această inițiativă a celor patru companii chineze este, fără îndoială, destinată să înceapă distanțarea și în final renunțarea clienților lor la serviciile Google. Nu va fi greu de realizat pe hârtie, va fi mult mai greu de pus în practică.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.