Huawei consideră că scanerul de amprente pe tot ecranul este viitorul

  de Special Arad | 25 August 2020, 6:30 PM | IT

  0

  Huawei a depus zilele trecute o cerere de brevet pentru o tehnologie de deblocare a amprentelor pe tot ecranul. De asemenea, firma a menționat în cerere cum ar funcționa această tehnologie și posibilele cazuri de utilizare. Compania Vivo a prezentat anul trecut un concept de smartphone – Vivo Apex – cu această tehnologie.

  Tehnologia de deblocare a smartphone-ului cu senzor capabil să citească amprentele oriunde pe ecran este, probabil, sfântul gral în acest moment în privința autentificării biometrice. Acum, conform AndroidAuthority, Huawei a depus un brevet pentru această tehnologie în șase zone importante de pe glob în domeniul smartphones, Europa, Statele Unite, Coreea de Sud, China, Japonia, și India. Conform companiei chineze cererea pentru acest brevet este în curs de aprobare.

  Huawei a prezentat și câteva cazuri potențiale de utilizare pentru tehnologie, cum ar fi necesitatea verificării amprentelor pentru pictogramele individuale ale aplicațiilor. Această idee nu este nouă, deoarece mai mulți producători oferă funcționalitate de blocare a aplicațiilor prin amprente de ceva vreme. Însă aceasta înseamnă că, teoretic, puteți debloca și lansa aplicația dintr-o singură atingere, în loc să atingeți pictograma și apoi să atingeți senzorul existent de afișare digitală pe ecran sau scanerul fizic tradițional.

  De asemenea, Huawei menționează posibilitatea de a intra rapid în aplicația SMS pentru a vizualiza și a răspunde la texte, fără a mai fi nevoie să deblocați telefonul mai întâi. Prin urmare, acest lucru ar putea face ca interacțiunile cu ecranul de blocare să fie mult mai simplificate, deoarece doar atingerea unui widget sau a unei notificări cu lockscreen ar putea, teoretic, să deblocheze dispozitivul imediat.

  Producătorul chinez adaugă că utilizatorii vor avea libertatea de a „activa senzorii într-o zonă aleasă de pe ecran în timp ce o dezactivează pe restul ecranului”, pentru a reduce consumul de energie. Astfel se poate dezactiva senzorii din treimea superioară a ecranului dacă ai tendința să folosești doar treimea inferioară și mijlocul pentru autentificare, de exemplu.

  Firma Synaptics Biometrics a spus în 2018 că în cele din urmă vom avea deblocarea prind amprente disponibilă oriunde pe ecran. Nu există informații dacă acesta este calea pe care intenționează să o urmeze Huawei, dar ar fi un mare impuls pentru securitate dacă ar funcționa bine. Synaptics este o companie din SUA care furnizează senzori și pentru smartphone-urile Samsung. Rămâne de văzut dacă Huawei va putea colabora cu acestă companie din SUA în contextul actualelor restricții privind compania Huawei.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.