H&M a primit o grea lovitură! H&M are deschis un magazin și la Arad, în Atrium Mall

  de Special Arad | 2 May 2017, 2:24 PM | Business | Naţional

  0

  România a fost încă de dinainte de anii ’90 una dintre cele mai importante destinaţii de producţie pentru marile branduri atât mass market, cât şi de lux. În ultimul deceniu însă pieţele din Asia au crescut puternic mizând pe salarii ce scad până la sub 100 de euro pe lună. În acest context România a pierdut teren.

  Totuşi, H&M, unul dintre cei mai mari retaileri la nivel mondial, a primit o lovitură serioasă pe piaţa din România, după ce compania Simiz Fashion, contro­lată de familia Simiz, a semnat un joint venture cu designerul Ina Isbăşescu pentru a lansa brandul de modă Inais, scrie businessmagazin.ro.

  Compania Simiz Fashion este unul dintre marii producători locali de modă şi unul dintre furnizorii H & M în România. Firma din Focşani, judeţul Vrancea, are aproape 250 de salariaţi şi afaceri de 10 mil. lei în 2015, ultimul an pentru care există date publice. Compania este controlată de familia Simiz, mai exact de Silviu Simiz şi de soţia sa. Fratele proprietarului, Dorel Simiz, controlează Pandora Prod, unul dintre cei mai mari cinci producători locali de textile, cu mai multe fabrici cu peste 1.000 de salariaţi, tot în Focşani, Vrancea.

  Colaborarea dintre Simiz Fashion şi designerul român este un prim astfel de pas al producătorilor locali de textile. Aceştia din urmă au început businessul cu producţia în lohn, ceea ce însemna că realizau haine după tiparele trimise de retaileri.

  H&M are deschis un magazin și la Arad, în Atrium Mall.

  CITEȘTE MAI DEPARTE CU CLICK PE zf.ro

  SURSA:  Ziarul Financiar

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.