Haine care produc „extaz și fiori pe șira spinării”. Biografia lui Alexander McQueen la Cinema Arta

  de Special Arad | 9 aprilie 2019, 9:28 PM | Cultură | Film

  0

  Ce se ascunde în spatele măștii unuia din cei mai excentrici și admirați designeri descoperim pe marele ecran sâmbătă 13 aprilie, de la ora 20:00, la Cinema Arta.

  “Când creez o colecție, vreau să provoc extaz, fiori pe șira spinării. Vreau infarct. Vreau ambulanțe”, spunea Alexander McQueen. Nu este de mirare că a fost considerat unul din cele mai vizionari tineri creatori ai generației sale.

  ——
  Sinopsis:
  Povestea vieții designerului Alexander McQueen este un adevărat basm modern cu nuanțe gotice. Prin interviuri exclusive cu membri ai familiei sale și prieteni apropiați, filmări de arhivă recuperate, imagini inedite și o coloană sonoră rafinată, regizorii Ian Bonhôte și Peter Ettedgui îi dezvăluie viața, cariera și măiestria. Oglindind frumusețea sălbatică, îndrăzneala și vivacitatea creațiilor lui, filmul este o revelație a lumii interioare a designerului, definită de lupta cu proprii demoni, dar și de talentul ieșit din comun, un tribut adus acestui geniu tranșant, fascinant și cu o profundă influență în modă.

  Regia: Ian Bonhôte & Peter Ettedgui
  Cu: Alexander McQueen, Gary James McQueen, Janet McQueen, Bernard Arnault
  Durată: 111 minute
  AP12 – acordul părinţilor pentru copii sub 12 ani

  ——
  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10-17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: [email protected]

  Preț bilete:
  – 12 lei preț întreg
  – 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

  Informații la tel. 0257/280526


  Evenimentul este organizat de Asociația CitiZenit, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.