Hackerii au dat cea mai mare spargere de criptomonede – 600 de milioane de dolari

  de - | 11 August 2021, 4:44 PM | Business | Internaţional

  0

  Hackerii au dat probabil cea mai mare „spargere” din lumea finanțelor descentralizate, furând aproape 600 de milioane de dolari în criptomonede din cadrul unui protocol cunoscut drept PolyNetwork, care permite utilizatorilor tranzacționarea tokenurilor pe mai multe blockchain-uri, transmite Bloomberg.

  Zeci de mii de oameni sunt afectați de această spargere, a precizat PolyNetwork într-o scrisoare publicată pe Twitter. Aproape 33 de milioane de dolari din Tether, criptomoneda care făcea parte din furt, au fost înghețate de către emitent, făcându-le indisponibile atacului.

  Nu este clar de pe site-ul PolyNetwork cine gestionează protocolul care guvernează tranzacțiile de pe aplicație. DeFi, sau finanțele descentralizate, a urcat în popularitate în ultimii câțiva ani, în ajunul unei creșteri fulminante în dezvoltarea aplicațiilor care permit oamenilor să tranzacționeze și să se împrumute sau să se crediteze între ei fără intermediari.

  Compania de cercetare a securității SlowMist a transmis, pe Twitter, că a găsit emailul atacatorului, adresa IP și amprentele dispozitivului. Compania a adăugat că “acesta este cel mai probabil un atac organizat și planificat pe termen lung”. Schimburile cu criptomonede, inclusiv Binance, sunt implicate în susținerea PolyNetwork, a declarat directorul executiv Binance, Changeng Zhao, pe Twitter.

  Citește continuarea pe Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.