marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint: „Va trebui să speculăm punctele vulnerabile ale celor de la FCSB”

  de Lucian Dănilă | 5 decembrie 2021, 6:35 PM | Sport

  0

  UTA are în această seară un meci foarte dificil pe cea mai mare arenă din țară, „Arena Națională”, meci în care va da piept cu una dintre cele mai în formă echipe a campionatului, FCSB.

  Încă ne mai macină amintirea jocului din tur, atunci când UTA a scăpat victoria printre degete după ce Ianis Stoica a egalat în minutul 90 cu un șut din colțul careului de 16 metri. De atunci, însă, lucrurile s-au mai schimbat. UTA trece printr-o criză de rezultate și de eficiență, chiar dacă jocul echipei antrenate de Balint arată bine. Arădenii nu au mai marcat de patru jocuri, timp în care a ratat peste 20 de ocazii de gol, unele fiind antologice, dacă ne referim la cea a lui Hora din meciul cu Chindia, a lui Dangubic la Mioveni, sau la cele două mingi trimise în bară de același Dangubic în înfrângerea cu FC Argeș.

  FCSB și-a regăsit cadența. Echipa bucureșteană are zece meciuri fără înfrângere, perioadă în care a adunat 9 victorii și un rezultat de egalitate, chiar dacă între timp Toni Petrea i-a luat locul pe bancă lui Edi Iordănescu. Așa cum arată acum clasamentul, FCSB pare singura echipă care mai poate spera să o detroneze pe CFR Cluj.

  Gyuszi Balint, antrenorul Bătrânei Doamne, spune că unul dintre meciurile adversarului din această seară pe care l-a studiat a fost victoria de pe terenul celor de la CS U Craiova. „Studiind meciul FCSB-ului am revăzut un film cumva asemănător cu meciul nostru cu FC Argeș, o echipă care a atacat foarte mult (n.r. Craiova), a ratat foarte mult dar a trebuit să se recunoască învinsă. Orice echipă din lume are puncte slabe, eu cred că le-am identificat, sperăm să fim și capabili să forțăm acolo unde trebuie să forțăm pentru a reuși să speculăm acest puncte vulnerabile“, a declarat Balint, făcând referire la jocul celor de la FCSB.

  „Foarte important va fi tonusul cu care vom ajunge la meci, randamentul jucătorilor și inspirația lor pentru că aceasta ne-a lipsit în multe momente, chiar dacă jucătorii au muncit foarte mult. Toți jucătorii noștri sunt conștienți că trebuie să își ridice nivelul dacă vrem să scoatem ceva din meciul de duminică seara sper să fim mai eficienți pe fază ofensivă, pentru că într-un asemenea meci este extrem de important acest lucru și evident pragmatici din punct de vedere defensiv. E important să fim disciplinați, să știm să ne apărăm, să știm să trecem peste momentele grele pentru că vor fi cu siguranță momente grele în meciul de duminică seara.“

  UTA nu poate conta la acest joc pe fundașul muntenegrean Marko Vukcevici, accidentat, în timp ce Ioan Hora este incert. Locul lui Vukcevic va fi luat de lituanianul Baravykas și este interesant pe ce parte va evolua acesta pentru că și el și Shlyakov pot evolua pe ambele părți.

  Partida va fi arbitrată la centru de Marian Barbu din Făgăraș, secondat la cele două tușe de Mircea Orbuleț din Capitală și George Neacșu din Câmpulung Muscel. Arbitru de rezervă este Viorel Flueran din Craiova. Brigada de arbitri va fi supervizată de Gheorghe Constantin din Suceava în timp ce ca observator de joc, LPF l-a desemnat pe Cătălin Cursaru.

  Meciul începe la ora 21.30 și, ținând cont de legislația în vigoare, arena va fi închisă publicului. Ca de obicei, Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport +.

  FOTO: CIPRIAN PETCUȚ

  clas 21

  clas 22

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.