Gyuszi Balint: „Meciul cu Petrolul nu vă semăna deloc cu ceea ce a fost în tur”

  de Lucian Dănilă | 7 decembrie 2019, 12:45 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  UTA se află în fața unui examen dificil la ultimul meci oficial din 2019, un an care indiferent de rezultatul partidei de mâine în fața celor de la Petrolul Ploiești va rămâne în istorie pentru faptul că gruparea arădeană a încheiat prima jumătate de sezon pe primul loc.

  Ne aducem aminte cu plăcere că UTA s-a impus pe arena „Ilie Oană” cu 3-0 prin reușitele lui Cipri Rus, Buhăcianu și Lorenzi. Antrenorul Gyuszi Balint, principalul artizan al faptului că UTA este lider în Liga a 2-a, trage un semnal de alarmă și spune că meciul de mâine contra ploieștenilor nu va semăna deloc cu ceea ce a fost în tur.

  „E o cu totul altă istorie față de tur, pentru că eram și noi la început de drum, ca și Petrolul, de altfel. În momentul în care faci foarte multe schimbări la nivel de lot, se știe, este foarte greu să ai o evoluție consistentă încă de la început. Eu mă bucur că atunci echipa a înțeles ce aveam de făcut și am jucat pe măsura posibilităților. La momentul respectiv, nu puteam merge la Ploiești cu pretenția de a ne crea o sumedenie de ocazii. Din fericire, am avut o organizare defensivă destul de bună și în momentul în care aceasta a mai dat rateuri l-am avut și pe Florin Iacob, care a avut o evoluție bună. Toată lumea a spus că rezultatul acela a fost mincinos. Eu spun că nu. Poate scorul a fost puțin nedrept, dar rezultatul, din punct de vedere al lucrurilor pe care ni l-am propus noi la acel moment, a fost unul conform cu realitatea.

  Sunt ferm convins că Petrolul ne va pune probleme. Va trebui să fim inteligenți și să gestionăm foarte bine momentele respective.  Sunt convins că meciul de duminică nu va semăna sub nicio formă cu ce s-a întâmplat în turul campionatului, dar ce ne dorim este ca noi să ieșim din nou învingători”, spune Balint.

  Din punct de vedere al lotului de jucători, UTA se confruntă cu aceleași probleme. Balint spune că UTA nu este deloc cea pe care am văzut-o la Călărași, dar crede că unul dintre motivele înfrângerii cu Dunărea este și faptul că era greu ca echipa să își revină psihic și fizic după încărcătura din meciurile cu Farul și Concordia, încheiate cu două victorii în 48 de ore. Revine Romario Moise, care a fost suspendat, dar lista accidentaților rămâne aceeași, Stancu, Andrei Rus și Șeroni nefiind apți de joc, la fel ca și vechii absenți: Ciucur, Pușcaș și Coulibally.

  Antrenorul echipei UTA a enumerat și punctele forte ale Petrolului: „Adversarul de duminică are câteva piese care te pot taxa dacă nu ești conectat sută la sută pe ceea ce ai de făcut. Mă refer la Marinescu, Arnăutu, Hamza, Alex Munteanu și chiar Cioinac. În general, sunt fotbaliști cu experiență, însă mai au și tineri interesanți cum e Tudor Șaim, dar și alții. Dar, e important ce facem noi, cum vom intra în meci și vom ține un anumit ritm și abordare. În sfârșit, am avut zile suficiente să pregătim acest joc din toate punctele de vedere, tehnico-tactic și mai ales mental”.

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.