sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint a dat o fugă în Ungaria: „Despre stadion nu pot spune nimic…”

  de Lucian Dănilă | 6 octombrie 2019, 1:49 PM | Sport | Topic special

  0

  Antrenorul echipei UTA, Gyuszi Balint, a avut o săptămână plină. În primele zile ale săptămânii a fost prezent la cursurile Școlii de Antrenori, Balint fiind cursant pentru licența Pro. A profitat de acest lucru și a dat o fugă și pe acasă, la Brașov, acolo unde împreună cu Bogdan Apostu și Decebal Gheară au pregătit viitorul apropiat al grupării arădene.

  Apostu a postat atunci pe Facebook o fotografie cu cei trei, postare la care a adăugat comentariul „preparing the future”. Fără să își dea seama, a fost o postare care a pus pe jar fanii arădeni. Știut fiind faptul că Apostu este impresarul lui Gyuszi Balint, postarea a venit într-un moment în care antrenorul era ofertat de Astra Giurgiu.

  Întors la Arad, Balint a fost pe bancă ieri la meciul amical pe care UTA l-a câștigat cu scorul de 5-1 în fața celor de la Păulișana Păuliș, echipa din Liga a 4-a pregătită de Dinu Maghici.

  Seara, Gyuszi Balint a dat o fugă în Ungaria. A plecat împreună cu directorul administrativ al clubului arădean, Dorin Stana, și au urmărit împreună jocul din prima ligă maghiară dintre Mol Vidi Fehervar și Debrecen, un derby al fotbalului maghiar între două dintre cele mai titrate echipe ale ultimilor ani.

  „Mol Vidi – Debrecen. Să vedem un pic despre ce e vorba în fotbalul maghiar. Despre stadion nu pot spune nimic, am rămas fără cuvinte…”, a postat Balint pe Facebook.

  Într-adevăr, rămâi fără cuvinte când vezi că la alții se poate. Stadionul Mol Arena Sóstó are o capacitate de 14.201 locuri și a costat în jur de 40 de milioane de euro. Construcția stadionul a început la 23 noiembrie 2016, deci la doi ani distanță după ce au început lucrările la Francisc Neumann, în 2014, și a fost inaugurat la 21 noiembrie 2018, la meciul MOL Vidi cu Ujpest, câștigat de Vidi cu 1-0. Astfel, la doi ani fără două zile de la începerea lucrărilor, stadionul a fost inaugurat. La Arad sunt aproape șase ani de la demolarea vechii arene și startul lucrărilor la noul stadion. Lucru românesc…

  MOL Vidi a câștigat și aseară. A fost 2-1 pentru Vidi în meciul cu Debrecen.  Balint și Stana au putut să-l vadă pe Daniel Zsori, tânărul crescut în județul Arad care a câștigat de curând „Trofeul Puskas” pentru cel mai frumos gol din fotbalul mondial în 2019. Zsori, care a copilărit în Satu Nou, în județul Arad, a marcat golul tocmai pentru Debrecen, dar în această toamnă, Daniel a fost transferat la MOL Vidi, după ce a evoluat pentru Debrecen în Europa League la meciurile cu gruparea italiană Torino. Zsori a fost trimis în teren abia în minutul trei al prelungirilor. Internaționalul român Adrian Rus a fost rezervă neutilizată la Vidi.

  balint gabor barta

  „Cât de mică e lumea fotbalului!”

  La finalul partidei, Gyuszi Balint s-a întâlnit cu fostul kinetoterapeut de la CFR Cluj, Gabor Barta. „Cât de mică e lumea fotbalului!”, a scris Gyuszi pe Facebook la fotografia cu Barta. Gabor Barta a fost kinetoterapeut la CFR chiar în perioada în care Balint era jucător acolo, în sezonul 2005-2006. Între timp, Barta a ajuns la MOL Vidi după ce a fost și la Gyor, echipă la care a ajuns în perioada în care Gyor era antrenată de Vasile Miriuță.   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.