duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul României acuză Tribunalul UE că „a săvârşit o eroare” când a decis că țara trebuie să suporte „amenzi” de 80 de milioane Euro la fondurile europene

  de Special Arad | 14 august 2019, 8:14 AM | Politikos

  0

  Guvernul Dăncilă, prin agentul guvernamntal la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, acuză Tribunalul UE că „a săvârşit o eroare” atunci când această instanță europeană a decis că România trebuie să suporte corecții financiare de 80 de milioane de euro la fondurile europene pentru agricultură.

  Informațiile apar în apelul depus de agentul guvernamental la CJUE, Radu Canțăr, față de o decizie din aprilie a Tribuanlului UE. În acea decizie, atacată acum de guvern cu apel, Tribunalul UE respinsese ca tardivă o contestație făcută anterior de autoritățile de la București la corecțiile financiare decise de Comisia Europeană față de România.

  Acum, prin apelul depus la CJUE, în 27 iunie 2019, agentul guvernamental Radu Canțăr (din cadrul Ministerului de Externe) cere Curții de Justiție a UE să anuleze integral Ordonanţa Tribunalului UE și să admită anularea parţială a Deciziei Comisiei Europene de excludere de la finanţarea de către Uniunea Europeană a anumitor cheltuieli efectuate de România în cadrul Fondului european de garantare agricolă (FEGA) şi al Fondului european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) :

  a. în ceea ce priveşte submăsura 1a integral (suma de 13.184.846,61 € aferentă anilor 2015 şi 2016)
  b. în ceea ce priveşte submăsurile 3a, 5a, 3b, 4b integral (suma de 45.532.000,96 € aferentă anilor 2014, 2015 şi 2016) şi, în subsidiar, parţial pentru perioada anterioară datei de 19.09.2015 (suma de 21.315.857,50 €).

  Printre altele, agentul guvernamental la CJUE, subsecretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe (MAE) Radu Canțăr, își motivează apelul către Curte susținând că Tribunalul UE „a săvârşit o eroare” când a decis că guvernul a depus prea târziu contestația la corecțiile financiare.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.