vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul pregătește repartizarea banilor pentru plata recenzorilor. Lista sumelor alocate pentru fiecare UAT din județul Arad

  de Raluca Medeleanu | 21 septembrie 2022, 8:38 AM | Administraţie | Topic special

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Guvernul are pe masă proiectul de Hotărâre prin care alocă peste 162 de milioane de lei pentru plata tuturor recenzorilor din țară care au colectat datele pentru Recensământ, la două luni după ce aceștia și-au încheiat activitatea.

  Amintim că Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt al INS, a declarat săptămâna trecută că se estimează ca situațiile de plată să fie trimise, începând cu 21 septmebrie, către unitățile județene de implementare a recensământului, care urmează apoi să le trimită către primării. „Plata propriu-zisă va începe după ce hotărârea de guvern va fi publicată în Monitorul Oficial, estimăm noi, până în 7 octombrie”, a precizat pentru Special Arad Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt al INS.

  Acum, Guvernul votează „Proiectul privind repartizarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, prevăzute la art. 29 alin.(5) lit.a) din Ordonanța Guvernului nr.19/2022 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2022”, prin care primăriile vor putea să plătească recenzorii.

  Potrivit proiectului de hotărâre al Guvernului, județul Arad primește în total 3.880.000 lei pentru plata recenzorilor, dintre care cei mai mulți bani ajung în municipiul Arad: 1.174.000 lei. Sântana primește 100.000 lei, Lipova 93.000 lei, Pecica 93000 lei, Ineu 88.000 lei, Chișineu-Criș 61000 lei, Pâncota 60.000 lei, Nădlac 59.000 lei, Curtici 58.000 lei, iar Sebiș 52.000 lei.

  În tabelul de mai jos puteți afla suma aferentă fiecărei unități administrativ- teritoriale din județ, destinată plății rezenzorilor. Sumele se referă la „mii lei”.

  bani recenzori jud arad mii leibani recenzori jud arad mii lei continuare
  bani recenzori jud arad mii lei final lista
  (sursă listă: Hotnews.ro).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.