marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Data la care va fi posibil ca recenzorii să-și primească banii în conturi

  de Andrada Bobiș | 13 septembrie 2022, 2:59 PM | Naţional | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt INS

  La șase luni de la primele chestionare, recenzorii încă așteaptă să fie plătiți pentru munca pe care au depus-o. Când urmează ca recenzorii să fie plătiți și ce etape sunt necesare până la intrarea banilor în conturile recenzorilor?

  „Începând cu 21 septembrie, estimăm că vom începe să trimitem situațiile de plată către unitățile județene de implementare a recensământului, care le vor trimite mai departe către primării. Plata propriu-zisă va începe după ce hotărârea de guvern va fi publicată în Monitorul Oficial, estimăm noi, până în 7 octombrie”, a precizat pentru Special Arad Bogdan Drăghia, purtător de cuvânt al INS.

  Potrivit calendarului publicat pe site-ul Institutului Național de Statistică, se estimează că până pe data de 7 octombrie, proiectul de HG va fi publicat în Monitorul Oficial, iar după intrarea în vigoare vor putea fi făcute și plățile către personalul de recensământ.

  Calendarul estimativ al etapelor necesare în vederea efectuării plăților către personalul de recensământ se găsește aici.

  Pe județe, cea mai mare sumă este de plată în județul Suceava, unde au fost recenzate peste 614.000 de persoane, adică peste 99% din populația țintă, scrie romania.europalibera.org.

  În alte cinci judeţe, Iaşi, Argeș, Bacău, Prahova şi Dolj vor fi plătiţi peste 5 milioane de lei, iar în altele zece sumele vor fi peste 4 milioane lei.

  În cele mai multe judeţe, plăţile variază între 2 milioane – 4 milioane, cu două excepţii: Tulcea şi Covasna, care vor primi fiecare sub 2 milioane de lei.

  La rectificarea bugetară s-au alocat 192 de milioane de lei pentru plata personalului Recensământului, recenzori, recenzori-șefi și coordonatorii acestora.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.