Guvernul pregătește imunitatea totală pentru primari și șefi de CJ. Baronii pot „zburda” în voie!

  de Special Arad | 14 aprilie 2014, 8:32 AM | Administraţie

  0

  Conform dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la Gândul, vicepremierul Liviu Dragnea va propune modificarea legii administraţiei publice locale, astfel încât primarul sau preşedintele de Consiliu Judeţean să nu mai poată fi anchetaţi pentru documentele semnate. Potrivit draftului conceput de Dragnea, dacă un document are semnătura funcţionarilor primăriei sau ai CJ, aceştia trebuie traşi la răspundere şi nu şeful instituţiei. Vicepremierul susţine că anul acesta se va modifica şi legea prefectului, pentru ca aceştia să fie membrii ai partidelor şi nu apolitici. În privinţa descentralizării, social-democratul afirmă că aceasta se va realiza în acest an.

  Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a anunţat că la Guvern se lucrează la un pachet pe zona administraţiei locale, care să cuprindă modificări la legea prefectului, legea administraţiei publice locale, legea finanţelor publice locale, legea privind funcţionarii publici, statutul aleşilor locali, legea incompatibilităţilor şi cel privind descentralizarea. Astfel, Dragnea a vorbit de faptul că procesul de descentralizare s-ar putea finaliza până în 2015, iar în privinţa prefectului acesta ar urma să fie politic şi nu apolitic cum este considerat în prezent.

   

   

  http://www.gandul.info/politica/planul-guvernului-de-a-i-scapa-prin-lege-pe-primarii-si-sefii-de-cj-de-dosarele-penale-12428204

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.