miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul împarte banii în județul Arad. Cât primește fiecare primărie

  de Andreea Daniela B. | 15 decembrie 2021, 12:28 PM | Administraţie | Topic special

  0

  În urmă cu câteva zile s-a decis faptul că urmează să ajungă o sumă importantă de bani la Consiliul Județean. Astfel, Consiliul Județean Arad, la fel ca fiecare Consiliu Județean din țară, va primi 6,5 milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară care se află la dispoziţia Guvernului. Majoritatea consiliilor au cerut bani Guvernului Ciucă pentru cheltuielile legate de protecția copilului și pentru ajutoarele sociale destinate persoanele cu handicap. De asemenea, în ședința de Guvern din data de 10 decembrie 2021 s-a decis ca fiecare reședință de județ (implicit municipiul Arad așadar) să primească suma de 5 milioane de lei. În total, 476,5 milioane lei vor fi acordați de Guvern din Fondul de Rezervă bugetară pentru plata cheltuielilor curente şi de capital de care vor beneficia peste 100 de unităţi administrativ-teritoriale.

  Pentru situația din județul Arad există o listă și se pare că fiecare primărie va primi câte o sumă de bani, probabil în funcție de nevoi și de mărimea localității. Spre exemplu vom lua câteva primării. La Ineu vor ajunge 1,450,000 de mii de lei, Chișineu Criș, Curtici, Pecica, Sebiș și alte localități vor primi câte 450 de mii de lei, Almaș și Apateu, spre exemplu, se vor bucura de 250 de mii de lei, iar Bata și Bârsa de suma modică de 200 de mii de lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.