duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul a trimis banii pe final de an pentru Filarmonica Arad și Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

  de Raluca Medeleanu | 27 decembrie 2023, 2:43 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Consilierii locali s-au reunit într-o ședință de final de an, pentru a vota rectificarea bugetară în urma căreia se vor vira banii trimiși de Guvern pentru Filarmonica Arad și Teatrul Clasic „Ioan Slavici”. Suma totală se ridică la 9.708.000,15 lei.

  Alocarea bugetară are la bază Hotărârea Guvernamentală emisă în 21 decembrie 2023 privind repartizarea sumelor corespunzătoare cotei din Legea Bugetului de stat pe anul 2023, pentru finanțarea instituțiilor publice de spectacole din subordinea autorităților administrației publice locale ale unităților administrativ-teritoriale din județe, respectiv teatre, opere și filarmonici.

  În acest transfer, Primăria Arad are rol de intermediar, astfel că a fost necesară adoptarea unei Hotărâri Locale prin care să poată fi virați banii către filarmonică și teatru.

  Banii au fost trimiși mai târziu anul acesta, în comparație cu anii anteriori. De exemplu, în 2022, banii au fost trimiși la începutul lunii septembrie, fiind cu aproape 600.000 lei mai mulți (10.280.529 de lei, spre deosebire de cei 9.708.000 lei alocați acum).

  Alocarea de anul acesta se va realiza în urma votului consilierilor, iar din suma totală, cele două instituții primesc sume aproximativ egale. Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad primește 4.824.000,13 lei, iar Filarmonica Arad 4.884.000,02 lei.

  „În mod corespunzător se suplimentează bugetul de venituri proprii și subvenții pentru cele două instituții de cultura, sumele alocate fiind utilizate pentru cheltuielile de personal”, se arată în raportul Serviciului Buget, care însoțește proiectul de hotărâre aprobat astăzi, 27 decembrie, în ședința CLM.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.