miercuri, 4 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Guvernul are aceeași ofertă cu carduri valorice pentru profesori, respinsă deja de sindicate

  de - | 28 mai 2023, 1:21 PM | Educaţie | Naţional

  1

  (foto: Facebook Watch)

  Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat duminică, de la Palatul Victoria, că Executivul a pregătit o ordonanță de urgență care prevede majorări ale veniturilor personalului din Educație. Este vorba despre majorările propuse deja de Guvern în timpul negocierilor cu sindicalele și care au fost respinse de aceastea, scrie Libertatea.

  „Este un efort bugetar care depășește suma de 700 de milioane de lei, cu resurse europene – 410 milioane de lei și 313 milioane de lei din bugetul național. Împreună sunt peste un miliard alocat pentru majorările personalului din domeniu, alături de majorările anunțate anterior pentru personalul nedidactic.

  Toți angajații din învățământ vor primi următoarele sume, până la adoptarea noii grile de salarizare: cei 2.500 de lei care reprezintă măsuri de susținere sub forme de prime – pentru personalul didactic și auxiliar și alte sume, în total 1.000 de lei, pentru personalul nedidactic”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.