sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gurile de aerisire fără capac au mai „înghițit” două arădence! Ce s-a întâmplat la Spitalul Județean? (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 2 iunie 2016, 1:58 PM | Știri Arad

  2

  Știri Arad. Săptămâna trecută, o fetiță de șase ani a căzut într-un canal al cărui capac fusese, cel mai probabil, furat. S-a întâmplat chiar în fața mamei acesteia, iar urmările au fost fericite. Fetița nu a suferit nicio traumă de ordin fizic, dar – cum spune mama ei – cu siguranță va avea nevoie de un psiholog.

  Canalul a fost acoperit la două zile distanță de la acea întâmplare și, până când următorul hoț va pune ochii pe el, nu mai constituie un pericol pentru populație. astfel, problema acelui canal a fost rezolvată. Dacă s-a rezolvat temporar sau definitiv asta numai timpul poate decide.

  Ce ne facem însă cu celelalte zeci de canale rămase fără capac? Două femei din Arad au căzut între timp victime ale acestor canale fără capac.

  Sâmbătă seara o femeie trecută de 60 de ani se îndrepta, împreună cu soțul ei, spre concertul care a avut loc în Piața Avram Iancu cu ocazia Festivalului Florilor (sau cum îi spunea la acel eveniment organizat de Primărie în această – să îi spunem – neloială luptă pentru funcția de primar al Aradului). Cei doi circulau pe strada Grigore Alexandrescu, peste drum de restaurantul Coandi Mic, sau, dacă vreți, vizavi de KF și restaurantul Orient Express. La un moment dat am văzut pe doamna la picioarele soțului ei… Călca-se într-o gură de aerisire care era acoperită cu un capac de lemn, o improvizație, care a cedat sub greutatea femeii.

  Doamna a avut noroc. Nu și-a fracturat piciorul. Cu ajutorul soțului ei, s-a ridicat, s-a șters pe hainele murdărite puțin în urma căzăturii, iar bărbatul a aruncat foarte iritat capacul de lemn în acea gură de aerisire.

  IMG_0639

  FOTO: Gura de aerisire de pe strada Grigore Alexandrescu – lângă Piața Avram Iancu – în care a căzut o doamnă sâmbătă seara

  Duminică, o tânără arădeancă, Nancy pe nume, a parcat undeva în zona Pieței Romane – Boul Roșu. A oprit mașina, a deschis portiera, iar când a dorit să coboare s-a trezit cu piciorul într-o gură de canal. S-a lovit. Urmările nu au fost foarte grave, doar câteva vânătăi, dar se putea alege și ea cu o fractură de membru. Era tot o gură de aerisire al cărui capac a dispărut.

  13324155_10209715011296163_1217555938_o

  FOTO: Gura de aerisire, sau canalul, în care a căzut Nancy, o tânără arădeancă, în zona Boul Roșu în momentul în care cobora din mașină

  Cum se poate rezolva problema? Cel mai simplu este ca cei din comisia de la Primărie care se ocupă cu aceste probleme, sau cei de la Apă-Canal, sau oricine este abilitat în astfel de probleme, să facă un recensământ la nivel de municipiu, de județ, de țară până la urmă, al acestor canale sau guri de aerisire, și să fie acoperite toate cele la care le lipsește capacul.

  Altfel, în cel mai pur stil autohton, vom tăcea cu toții gândindu-ne că nu ni se poate întâmpla nimic dacă suntem atenți și privim în jos când pășim pe stradă sau ne plimbăm cu bicicleta. Într-un fel este adevărat, dar la un moment dat se va întâmpla o tragedie. Va cădea un copil, un biciclist, un bătrân sau un om aflat în stare de ebrietate.

  Dacă va muri cine va răspunde? Tot mortul va fi de vină?

  Prevenția este mama înțelepciunii…

  DSCN1909

  FOTO: Canalul din parcarea de la Spitalul Județean în care a căzut o fetiță în urmă cu o săptămână a fost acoperit cu un capac

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Eh nah,ce pazeste politia privata a lui falca ?[a se citi politia locala] incaseaza amenzi pt calcat pe iarba si pt biciclisti care trec pe unde nu au chef posesorii de cascheta sa-i lase? Posesorii astia de uniforme ,transformati din paznici de noapte in politisti trebuie sa aduca bani la bugetul local obligind uneori oamenii sa plateasca amenzi usturatoate pt nimic !! oare-s orbi si nu vad „colectionarii” de fer in actiune ? Au ajuns sa fure si armaturile din pereti !

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. O! Da! Sa le caute in curte la Metalcomp ca acolo sunt. Astia ce „scuipa” in capul muritorilor de rand, din masinile lor de fite. Bine ca se gasesc bani pentru ghivece decorative si panselute. Daca capacele tin de compania Apa-canal, gaz, etc de ce nu ii amendeaza? Sa vezi cum o sa gaseasca solutii pentru preintampinarea furtului.
   Dar asta e Romania, pana nu apare o grozavie, nimeni nu are o viziune.
   Tara in care se cheltuiesc bani pentru comitii si comitete, care nu sunt capabile de decizii concrete si corecte in favoarea cetateanului.
   Sa mai votezi pe careva din clasa politica? Personal nu o voi mai face greseala asta! Cum era sloganul acus mai multi ani: „Ei cu ei, noi cu voi!” Si pe urma si aia „noi” au fost tot cu ei! Asa ca ma lasi… Campaniile electorale s-au derulat „malc” ca sa nu bata in ochii nostrii.
   Vedeti voi… generatia tanara se trezeste! Cu ce ma ajuta pe mine o fantana cantatoare cand oricand pot cadea intr-un canal neacoperit sau sa ma muste cainii maidanezi pe strada?
   O fi si in Europa de Vest coruptie, dar nu te afecteaza asa vizibil ca la noi.

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.