sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  A început curățarea canalului din Bujac. Acțiunea durează câteva zile

  de Special Arad | 26 august 2021, 4:35 PM | Știri Arad

  0

  (foto: Primăria Arad)

  Canalul din Bujac este supus zilele acestea lucrărilor de decolmatare.

  Canalul este situat lângă stația de pompare de pe strada Trotușului, perpendiculară pe str. Orizont, el are o lungime de 1 km și o lățime ce variază între 2 și 8 m, în funcție de profilul canalului. Acesta a fost construit în urmă cu aproximativ 25 de ani, rolul său fiind de a capta apa de la stația de pompare de pe strada Trotușului și de a o transporta și deversa în canalul Mureșel.

  Prin decolmatarea acestui canal Primăria Arad prin Direcția Edilitară – Serviciul Edilitar, intenționează să rezolve o problemă a cetățenilor din zonă, care în ultima perioadă au sesizat faptul că acest canal, fiind colmatat până sus, nu mai primea apa de la stația de pompare, iar aceasta refula pe terenuri și în curțile caselor din vecinătatea stației de pompare.

  Lucrările de decolmatare presupun îndepărtarea vegetației de pe marginile canalului.

  În conformitate cu Legea îmbunătățirii funciare nr. 138/2004 actualizată, pentru protecția terenurilor învecinate, materialul decolmatat, după uscare, se va împrăștia uniform pe domeniul public, pe marginile canalului sau se va folosi pentru a întări și stabiliza taluzurile. Materialul decolmatat în exces se va transporta la deponeul ecologic cu care Primăria Municipiului Arad are contract. Tot cu această ocazie drumul de acces situat de-a lungul canalului va fi readus la forma inițială„, transmit reprezentanții Primăriei Arad printr-un comunicat.

  Lucrările de decolmatare au început săptămâna aceasta și se vor întinde pe durata mai multor zile.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.