luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  (G)ura flămândă a rețelelor de socializare

  de Mihai Todoca | 22 aprilie 2016, 4:26 PM | Social Media | Video

  1

  Prezente în toate gândurile și activitățile cotidiene, rețelele de socializare tind pe an ce trece să ne acapareze întreaga existență. Au început prin a ne cuceri timpul liber, iar acum se observă un alt lucru, unul îngrijorător: dispariția opiniilor proprii, gândirii personalizate,  nu pentru că nu ar mai exista, ci pentru că sunt îngropate sub miile de news feed-uri de calitate execrabilă. Avem acces la informație, însă problema este că și informația are acces la noi. Dacă într-o zi cauți pe net „motocoasă de vânzare”, a doua zi, când te vei loga pe site-urile de socializare, atenția îți va fi acaparată de câteva anunțuri de la diferite firme care comercializează exact acel lucru.

  Avem iluzia că ne folosim de ele pentru plăcerea noastră, dar… să recunoaștem, e pentru a ne hrăni un spirit deja spart în miile de fotografii si check in-uri de pe unde am fost.

  Și așa cum suntem obișnuiți să nu mai citim, ci doar să privim, toate cele enumerate mai sus le puteți observa și în video-ul recomandat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. In mod cert nici Google si nici Facebook nu au aparut in scopuri caritabile ci s-a mers de la bun inceput pe premiza profitului. Cand a aparut Google deja exista motor de cautare si anume Altavista, deci nu se pune problema ca a aparut sa ofere ceva nemaivazut. La fel si Facebook a aparut dupa Hi5. Asadar au „furat” ideea si s-au concentrat sa obtina profit maxim, altfel ar fi disparut.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.