Gunoaiele și ruinele Aradului se văd din balconul primarului Falcă și se află lângă Agenția de Mediu! (GALERIE)

  de Lucian Dănilă | 23 ianuarie 2015, 12:55 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  4

  Știri Arad. Am făcut ieri o plimbare pe malul Mureșului în zona fostei Fabrici de Zahăr. Evident, am rămas cu un gust amar. Pare un loc în care se pot turna filme despre Cel De-al Doilea Război Mondial, sau parcă are ceva asemănător cu ruinele Atenei antice…

  Da, știm, este proprietate privată, una care i-a făcut multe zile negre și nopți albe primarului Falcă în cei aproape 8 ani de procese. Chiar Gheorghe Falcă, însă, vede zi de zi peisajul despre care scriem și pe care puteți să îl vedeți în galeria foto. Îl vede din propriul balcon, casa acestuia fiind pe celălalt mal al Mureșului, în Aradul Nou (se vede în fotografii). Dar pentru reamenajarea acestui loc nu are soluții, nici măcar idei…

  Ruine, mormane de gunoaie aruncate la întâmplare, deșeuri, câini vagabonzi, toate acestea sunt la câțiva metri de casa primarului și, mai mult, la câțiva metri de Agenția de Mediu! Da, sediul Agenției de Mediu se află pe aceeași stradă iar gunoaiele și mirosul pestilențial ajung curând și la geamurile acesteia. Chiar nu e nimic de făcut?

  Dar ne întrebam și de ce a fost închisă strada? După ce s-a asfaltat strada Splaiul Mureșului, arădenii puteau merge chiar și cu mașina până la autostradă, în zona cartierului Alfa. De câteva luni, strada a fost închisă cu bolțari mari de beton pentru că, spun localnici, se lucrează la pistele de biciclete.

  La fel stau lucrurile și pe strada Prutului, unde de asemenea este pus un panou prin care ni se aduce la cunoștință că este proprietate privată. Tone de gunoaie sunt aruncate peste tot, iar mirosul este unul foarte… înțepător.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. ca sa faci curatenie,nu costa prea mult,mai ales daca implici in aceasta actiune si pe cei ce primesc ajutoare de la stat,sub forma de somaj sau alte feluri de ajutoare banesti,dar ca sa incasezi milioane de euro trebuie sa faci proiecte gen parcuri suspendate sau fantani arteziene pe Mures.Ma intreb? care proiect ar fi mai de folos cetateanului aradean?

   +11 voturi
   +1
   -1
  2. Locurile, spațiile, suprafețele, hectarele, străzile cu ruine și gunoaie care sunt în stand-by au un SCOP bine determinat. De aici – subiectul e deschis spre penal ducând pe căi întortocheate spre DNA-ul cel de toate zilele. Sper și la Arad. Nu de alta dar poamele s-au răscopt deja.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.