Fântâna arteziană muzicală din Parcul „Pădurice”, repusă în funcțiune sâmbătă seara. Din păcate, a rămas tot „șchioapă”

  de Dan Lazăr | 12 iulie 2020, 3:30 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Un punct de atracție al Aradului ultimilor ani, fântâna arteziană muzicală de pe lacul din Parcul „Pădurice” a fost repusă în funcțiune în cursul serii de sâmbătă, 11 iulie, spre bucuria celor care frecventează zona de verdeață de la Podgoria, dar mai ales a copiilor, fermecați de jeturile multicolore. Din păcate, deși a trecut aproape un an de zile, cei în drept nu au reușit să remedieze problemele observate în 2019. Astfel, doar patru jeturi din aliniamentul de 15 duze mai sunt funcționale, în timp ce una din cele șase duze dinamice multidirecţionale este în continuare, se pare, înfundată.

  Teoretic, ansamblul fântânii muzicale plutitoare, inaugurată în iunie 2012, este format dintr-un jet de apă central, cu înălțimea maximă de 30 metri, 6 duze dinamice multidirecţionale, cu jet laminar de 13 metri înălţime maximă, şi de un aliniament de 15 duze, cu înălțime variabilă de până la 10 metri.

  Nici în ceea ce privește stâlpii ornamentali de iluminat, lucrurile nu s-au schimbat în bine față de anul trecut, o parte dintre ei rămânând în „lumea întunericului”.

  Reamintim că valoarea proiectului de modernizare a parcului „Pădurice”, finanțat din fonduri europene, a fost de peste 9,3 milioane lei.

  Programul muzical al fântânii arteziene de pe lacul de la „Pădurice” se încheie în fiecare zi la ora 23.00.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Aceasi problema si cu fantana arteziana din scuarul de la UTA, functioneaza doar partial, papadia din mijloc, cea care dadea culoare acelei fantani , nu mai functioneaza de ani de zile. Anul trecut administratia se plangea ca inca nu exista contract pentru intretinere semnat , acum au contract si tot nu au remediat problema….

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.