miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Grup francez gigant închide două fabrici din România. Ce se întâmplă cu angajații concediați

  de Special Arad | 8 iulie 2020, 8:53 AM | Naţional

  0

  Grupul Lactalis, care deține brandul LaDorna, a decis închiderea fabricilor din Floreni şi Vatra Dornei, pe motiv că eficientizarea activităţii acestora nu a reuşit, potrivit directorului general al companiei, Giampaolo Manzonetto, potrivit stirileprotv.ro.

  Cele două fabrici aparţineau societăţii Dorna Lactate, se menţionează într-un comunicat remis presei de Grupul Lactalis.

  „Această măsură este menită să ne asigure continuarea procesului de producţie şi a investiţiilor în dezvoltarea portofoliului LaDorna cu respectarea riguroasă a cerinţelor de performanţă şi siguranţă ale Grupului Lactalis. Am fost nevoiţi să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activităţii în cele două fabrici, luând în considerare şi noua realitate economică care ne determină să fim mai atenţi la operativitatea business-ului nostru în România şi să ne adaptăm planurile coerent, pentru a rămâne competitivi în industrie. A fost o decizie grea, însă cel mai important este că putem duce mai departe povestea brandului LaDorna în România, cu structurile moderne disponibile local„, a afirmat directorul general al Grupului Lactalis, Giampaolo Manzonetto.
  Angajaţii afectaţi de măsura de concediere colectivă în fabricile Floreni şi Vatra Dornei vor primi sprijinul companiei în a-şi găsi un alt loc de muncă, în cadrul celorlalte societăţi aparţinând Grupului Lactalis în România sau în alte companii, se menţionează în document.
  O parte dintre angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi oferte pentru locurile de muncă existente în celelalte companii româneşti din grup, iar restul vor beneficia de compensaţii salariale.
  Decizia închiderii unităţilor din Floreni şi Vatra Dornei nu afectează în niciun fel activitatea de colectare a laptelui de la producătorii locali, susţine Grupul Lactalis.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.