joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Grinzile vechiului pod de lemn din comuna Pilu amenință cu distrugerea unui baraj în Ungaria. Se fac eforturi mari pentru stabilizarea situației

  de Special Arad | 9 iunie 2023, 4:24 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Se lucrează zi-lumină la Vărșand, pentru îndepărtarea din râul Criș a vechiului pod de lemn, smuls de viitură.

  Angajații Administrației Bazinale de Ape Crișuri muncesc în condiții foarte grele, pe rupere de nori, pe cod portocaliu de vijelie, pentru a stabiliza situația de pe Criș, în comuna Pilu, acolo unde grinzile vechiului pod de lemn amenință cu distrugerea unui baraj în Ungaria. Intervenția angajaților.

  Directorul Administrației Bazinale de Ape Crișuri, Pásztor Sándor, care este și consilier al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat referitor la situația podului de la Vărșand: „Administrația Bazinală de Ape Crișuri a intervenit prompt, începând cu ziua de ieri, în comuna Pilu, pentru a diminua efectele viituri. Suntem pe teren cu efective mari, de ieri dimineață. Până la această oră aprox. 65% din podul deteriorat am reușit să îl aducem la mal. Prin aceste lucrări diminuăm efectul viiturii pe teritoriul țării vecine, Ungaria. Și în această dimineață am fost la fața locului, împreună cu conducerea Apelor din Gyula, și am făcut declarații pentru liniștirea situației din Ungaria. Ne consultăm din două în două ore cu colegii din Ungaria, monitorizăm situația și continuăm să muncim pentru diminuarea efectelor viiturii”.

  Astăzi și Ministerul Mediului din România a apreciat intervenția specialiștilor Administrației Bazinale de Ape Crișuri, care muncesc în condiții extreme pentru a normaliza situația în satul Vărșand, comuna Pilu.

   

  •  Citește și: Ședință la Prefectura Arad din cauza cutremurului. La Pilu, un pod de lemn a fost grav avariat • Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.