vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Grevă la CFR. Sindicaliştii ameninţă cu proteste, dacă nu vor primi salarii mai mari cu 10%

  de - | 16 septembrie 2015, 7:38 PM | Naţional

  0

  Sindicaliştii din domeniul feroviar vor salarii mai mari cu 10%, tichete de masă şi vouchere de vacanţă. Nemulţumiţi de modul în care negociază reprezentanţii Ministerului Transporturilor, aceştia ameninţă cu grevă japoneză, în 22-24 septembrie, posibile proteste spontane şi chiar grevă generală, potrivit Fanatik.

  Conducerea organizaţiilor sindicale reprezentative din domeniul feroviar îi acuză pe reprezentanţii CN CFR, CFR Marfă şi CFR Călători că tergiversează negocierile, deşi la discuţii aceştia au arătat că, în principiu, ar putea găsi soluţii pentru satisfacerea cererilor sindicaliştilor, dacă ar avea şi sprijinul Ministerului Transporturilor, potrivit Mediafax.

  Organizaţiile sindicale solicită o întâlnire de urgenţă, mâine, cu ministrul Transporturilor. De asemenea, ei cor ca soluţiile la revendicările lor să fie discutate în prima şedinţă a Executivului.

  Sindicaliştii mai solicită semnarea contractului colectiv de muncă până cel târziu pe 30 septembrie, creşterea salariilor cu cel puţin 10 la sută, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanţă începând cu 1 ianuarie 2016 şi o politică de personal care să asigure funcţionarea în bune condiţii a acestui domeniu legat direct şi explicit de siguranţa naţională.

  „În semn de protest faţă de atitudinea descurajantă de până acum a conducerilor celor trei societăţi feroviare şi a Ministerului Transporturilor, sindicatele din domeniul feroviar vor declanşa, în perioada 22-24 septembrie a.c., o grevă generală de tip japonez şi au avertizat că în perioada următoare, există probabilitatea ca lucrătorii feroviari să declanşeze greve spontane, cu încetarea lucrului”, se arată într-un comunicat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.