vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Greu în Liga 2! UTA – Metalul Reșița 1-2 (GALERIE FOTO)

  de Lucian Dănilă | 23 august 2015, 3:48 PM | Sport

  0

  După ultimele trei jocuri amicale este tot mai clar că UTA va avea mult de suferit în viitorul sezon al Ligii a 2-a. Înfrângerea din jocul cu Metalul Reșița a scosla iveală mai multe carențe în jocul echipei lui Roland Nagy.

  UTA nu a evoluat rău pe terenul îmbibat cu apă de la Pecica. S-a jucat la Pecica pentru că la Arad nu existau baze sportive pe care să poată evolua Bătrâna Doamnă :). Da, e de râsu plânsu…

  Arădenii au început avântat. Au ratat câteva ocazii prin Botiș și prin Rus – bară în minutul 5 – și a ținut jocul departe de poarta lui Miron. Este adevărat că Reșița putea intra cu avantaj la vestiare dacă Miron nu ar fi respins mingea trimisă cu capul de Salif Nogo, sau șutul lui Manole din minutul 43 nu ar fi căzut pe bară.

  Roli Nagy  a mutat la pauză: Manea, Sorian, Curtuiuș și Tănase au luat locurile lui Filaret, Rus, Szekely și Jorza.

  După pauză Hlistei a deschis scorul în minutul 50 cu un șut din interiorul careului la o fază începută de Sorian și continuată excelent de Curtuiuș.

  Reșița a egalat după șapte minute după o acțiune prelungită finalizată de Feher cu un șut din interiorul careului mare. După un șut în bară al lui Curtuiuș, gruparea antrenată de Marian Pană avea să marcheze și al doilea gol prin Szabo, care a fructificat cu capul o centrare în careul mic.

  Miron a avut două intervenții bune la două atacuri ale lui Chițu.

  Finalul meciului a apaținut echipei UTA la care au evoluat foarte bine juniorii Costin și Man. Ei au semănat pericol în banda dreaptă, ratând două bunbe ocazii, iar Sorian a șutat și el defectuos dela 16 metri,meciul încheindu-se cu o nouă înfrângere pentru UTA după ce cu Luceafărul Oradea.

  CONCLUZII

  –  jocul echipei UTA se bazează foarte mult pe forma lui Sorin Strătilă, majoritatea atacurilor fiind inițiate din partea dreaptă, iar mijlocașul arădean are deja din jocurile amicale parte de un …. tratament preferențial din partea adversarilor

  – sunt mari carențe în linia defensivă, acolo unde adversarii pe lângă că marchează des își și creează foarte multe ocazii

  – UTA nu are un mijlocaș de construcție, acel „10” clasic, iar acest lucru se simte în jocul echipei, atacanții fiind „serviți” doar cu mingi care vin din marginea terenului sau direct de la fundașii centrali

  – la nivelul ligii secunde, greșelile costă mult mai scump decât în liga a treia. S-a văzut cu Reșița, echipă care și-a creat doar patru ocazii mariși care a marcat jumătate dintre ele. UTA a ratat cel puțin șase-șapte ocazii mari la poarta lui Zimmermann

  IMG_6090

  Formații:

  UTA: Miron – Polgar, Botiș, Filaret, Burlă – Strătilă, Chindriș, Jorza, Hlistei – Rus, Szekely. După pauză au mai intrat: Manea, Curtuiuș, Sorian, Tănase, Lazăr, Michel Vlad, Man, Costin, Ad. Petre și Dobrean.

  Metalul Reșița: Zimmermann – Szijj, Nogo, Cioranu, Anițoiu, Feher, Chițu, Szabo, Manole, Ponoran, Ionescu. Au jucat după pauză și ex-utiștii Dan Silaghi și Lazea.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.