marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Greenpeace România a lansat un ghid practic pentru a aduce energia în mâinile oamenilor

  de Special Arad | 13 iulie 2022, 10:38 AM | Eco | Naţional

  0

  Greenpeace a lansat „Ghidul comunităților de energie” pentru a fi de folos curioșilor, comunităților care vor să își producă singure energia, asociațiilor sau chiar autorităților, pentru a aduce energia în mâinile oamenilor.

  „Politicienii aleg să reprezinte interesele corporațiilor și să ignore interesele cetățenilor. Oamenii sunt furioși, dezamăgiți, dar și mai hotărâți ca oricând să revoluționeze modul în care este produsă energia. Vrem energie regenerabilă, generată la nivel local și comunitar în Europa.

  Comunitățile de energie sunt grupuri de cetățeni care se organizează autonom în proiecte de eficiență energetică, producție pentru consumul propriu, vânzarea de energie regenerabilă și nu numai.

  Comunitățile de energie ne pot ajuta să reducem și să ameliorăm din efectele din ce în ce mai grave ale crizei climatice. Prin comunitățile de energie putem renunța la combustibili fosili, ne obținem independența energetică și putem produce energie regenerabilă, la nivel local, cu costuri mult mai mici”, se arată în comunicatul Greenpeace.

  „Ghidul comunităților de energie” cuprinde informații ușor de înțeles despre:

  •  Diferitele forme de organizare ale unei comunități de energie
  •  Cum se formează o echipă, cum poate fi sensibilizată comunitatea
  •  Cum este aleasă activitatea potrivită pentru comunitate
  •  Tipurile de energie regenerabilă către care se poate îndrepta comunitatea
  •  Primii pași ai proiectului, de la studii de fezabilitate la obținerea finanțării

  Pe parcursul lecturii vor fi descoperite sfaturi, link-uri utile și multe alte resurse care pot ajuta comunitățile să își obțină independența energetică și să lupte în mod direct împotriva schimbărilor climatice.

  „Este posibil ca prin comunitățile de energie să creem cu toții un sistem energetic nou, echitabil, 100% regenerabil, deținut de oameni și care să nu compromită bunăstarea generațiilor viitoare. Avem nevoie de un sistem energetic complet diferit, care să confere autonomie energetică oamenilor. Scopul comun al tuturor locuitorilor planetei trebuie să fie oprirea arderii combustibililor fosili. Trebuie să ne folosim de toate uneltele pe care le avem la îndemână pentru a atinge acest țel”, anunță organizația Greenpeace România.

  Ghidul poate fi consultat aici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.