Grecia a ridicat restricțiile impuse deplasărilor și invită turiștii estivali. Ce trebuie să cunoască amatorii de vacanță în Elada

  de Special Arad | 15 mai 2021, 11:03 AM | Turism

  0

  Grecia a ridicat de vineri restricţiile impuse deplasărilor şi a redeschis porţile turismului, astfel încât populaţia începe să respire un aer de normalitate după trei luni de lockdown, însă cifrele cazurilor de COVID-19 rămân ridicate, fapt ce implică riscul unei mai mari răspândiri a pandemiei, relatează EFE, potrivit Agerpres.

  Pentru greci important este însă că se pot deplasa la casele lor de vacanţă, având în vedere că de vineri au fost ridicate restricţiile de deplasare între regiuni.

  Cine va călători cu maşina nu trebuie să ia măsuri de securitate adiţionale, deşi guvernul recomandă ca înainte de a pleca în călătorie cetăţenii să efectueze acasă teste rapide anti-COVID-19.

  Pentru deplasările în insule cu feribotul – care poate opera la 85% din capacitate – sau cu avionul este obligatorie prezentarea unui certificat de vaccinare obţinut după 14 zile de la a doua doză, sau a unui test PCR negativ realizat cu 72 de ore înainte de călătorie, sau a unui test rapid efectuat acasă cu 24 de ore înainte, sau un certificat care să ateste că persoana a trecut prin boala COVID-19, valabil între două şi nouă luni de la infectare. Aceste restricţii se aplică şi pentru cetăţenii greci şi pentru turiştii străini.

  Certificatul se obţine pe platforma self-testing.gov.gr, în cazul probelor făcute acasă, sau efectuate în centrele de diagnosticare publice sau private.

  Imaginea străzilor a început să se schimbe din 3 mai când s-au redeschis barurile şi restaurantele în aer liber după o pauză de jumătate de an, timp în care au fost posibile doar livrările la domiciliu. Odată cu această redeschidere se relaxează şi interdicţia de circulaţie nocturnă, care de vineri va fi mai scurtă şi va fi în vigoare între orele 24:00 şi 05:00, fapt ce va permite un program prelungit al restaurantelor.

  Una din principalele mize ale ridicării restricţiilor este posibilitatea reluării turismului, motorul principal al economii elene şi care reprezintă între 25 şi 30 la sută din PIB.

   

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.