Gramatica, suspendată de Ministerul Educației odată cu planurile cadru pentru liceu

  de - | 17 aprilie 2021, 12:46 PM | Educaţie

  0

  După doi ani de studiu în pandemie, cu școlile mai mult închise, cu „răzgândiri” repetate ale ministrului Educației în privința datelor examenelor și a structurii anului școlar, elevii care sunt acum în clasa a VIII-a nu știu încă după ce fel de programe vor studia din toamnă, când trec în clasa a IX-a, potrivit Radio Europa Liberă.

  Ei sunt cei care au învățat după noi programe școlare, și vor da examenele după teste de tip PISA. Acești elevi sunt prima generația cărora li s-a aplicat Legea educației și care ar trebui ca atunci când termină școala să aibă competențe care să fie legate de practică. Deocamdată nu se știe cum va continua formarea elevilor de clasa a VIII-a, pentru că Ministerul Educației a suspendat schimbarea planurilor cadru și a programelor pentru liceu, pe motiv că nu mai e timp până în toamnă ca această schimbare să se finalizeze cu manualele școlare, așa cum e firesc.

  Citește continuarea pe romania.europalibera.org

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.