sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Grădina de vară a Cinematografului Arta se redeschide cu un film mut și soundtrack live compus de Danaga

  de Special Arad | 21 iunie 2018, 11:53 AM | Cultură | Film

  0

  Seara pe răcoare, în grădina de vară ne vom delecta cu proiecţia filmului „The Golem: How He Came into the World” (1920), acompaniată de muzica special compusă şi interpretată live de Danaga. Capodopera filmului nemţesc mut ajunge la Cinema Arta duminică, 24 iunie, de la ora 21:00.

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene. Intrarea va fi liberă.

  THE GOLEM

  În Praga secolului XVI, un rabin creează un uriaş din lut căruia îi dă viaţă cu ajutorul magiei, pentru a proteja comunitatea evreiască de persecuţii. Golem, interpretat de însuşi regizorul Paul Wegener, este un fel de precursor al Frankenstein-ului modern care se revoltă împotriva creatorului atunci când e folosit în scopuri egoiste.

  Regie: Carl Boese, Paul Wegener
  Scenariu: Henrik Galeen, Paul Wegener
  Acompaniază la electronice: Danaga
  Durata: 85 minute

  DANAGA (Daniel Aga) este un muzician din Cluj cunoscut publicului pentru stilul melodios şi eclectic de pe albumul de debut ‘Am n-aripi’ (2013), apreciat de un public divers şi cu recenzii pozitive în revistele online Inspirationist.ro, Sub25 şi Vice. De atunci a mai publicat o culegere de remixuri, două EP-uri şi albumul poem ‘Spiro’, în colaborare cu poetul clujean Andrei Doboş – album nominalizat de Vice la secţiunea Cea mai bună muzică românească în iunie 2017. De asemenea a compus şi mixat muzică pentru spectacole, performance-uri, animaţii şi scurtmetraje, colaborând cu Teatrul Szigligeti din Oradea, Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, GroundFloor Group de la Fabrica de Pensule şi Asociaţia CitiZenit din Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.