joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Grădina de vară a cinematografului Arta se redeschide cu „Apusul”, cel mai recent film al lui László Nemes

  de Special Arad | 3 iulie 2019, 12:13 PM | Cultură | Film

  0

  Vineri, 5 iulie, se redeschide sezonul proiecțiilor în grădina de vară a cinematografului Arta cu „Sunset” / „Apusul”, cel mai recent film al regizorului László Nemes. După succesul fulminant pe care l-a avut cu debutul său „Son of Saul”, pentru care a obținut Premiul Oscar, regizorul revine cu o nouă dramă cu valenţe istorice.

  „Sunset” este un film despre civilizația la răscruce. În inima Europei, în vremea apogeului progresului și a tehnologiei, povestea personală a unei domnișoare devine reflexia procesului în sine, nașterea secolului XX. Filmul a fost prezentat în premieră la Veneția în 2018, unde a câștigat premiul criticilor FIPRESCI.

  Sinopsis:
  1913, Budapesta, în inima Europei. Tânăra Irisz Leiter sosește în capitala Ungariei cu mari speranțe de a lucra ca modistă la legendarul magazin de pălării care a aparținut răposaților săi părinți. Totuși, este trimisă înapoi de noul proprietar, Oszkár Brill. În timp ce pregătirile sunt în floare la magazinul de pălării Leiter pentru a găzdui invitați de cea mai mare importanță, un bărbat vine brusc la Irisz, câutând o anume pălărie Kálmán Leiter.
  Refuzând să părăsească orașul, tânăra urmărește pașii lui Kálmán, singura ei conexiune cu un trecut pierdut. Invitatul ei o aduce din străzile întunecate din Budapesta, unde numai magazinul de pălării Leiter strălucește, în tumultul unei civilizații care se află în plin declin.

  Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10-17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: [email protected].

  Preț bilete:
  – 12 lei preț întreg
  – 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari

  Informații la tel. 0257/280526

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.