vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gourmand Drinks Awards 2014: „Oscar” național pentru Marinela Vasilica Ardelean

  de Special Arad | 14 ianuarie 2015, 1:12 PM | Gurmand | Naţional

  0

  Gourmand Drinks Awards anunță că Marinela Vasilica Ardelean este laureata premiului la nivel național, pentru anul 2014, la categoria „Best Wine Book Translation”, ca autoare a volumului „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”.

  Conform regulamentului, cartea celei care a fost desemnată somelierul anului 2014 în România va intra automat și în concursul la nivel mondial, organizat de GOURMAND DRINKS AWARDS în China, între 8 și 11 iunie 2015. Câștigătorii premiilor naționale vor intra în competiție pentru a-și adjudeca titlul The Best in the World. Rezultatele vor fi anunțate marți, 9 iunie 2015, la evenimentul anual de acordare a premiilor ce va avea loc în Yantai, Capitala Vinului din China, în timpul Festivalului Grapes by the Sea, pe plaja Wine Bay.
  Lista cu reprezentantii celor 70 de țări participante la Gourmand Drinks Awards va fi postată pe site-ul companiei, în luna februarie.

  Premiile Gourmand Drinks, înființate în anul 1995 de Édouard Cointreau – descendent al faimosului scriitor francez, din secolul al XVI-lea, Rabelais -, au fost asociate de jurnaliștii de specialitate, din punct de vedere al importanței lor în domeniul gastronomiei, cu renumitele premii Oscar.

  Volumul „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene” este bilingv, in romana si italiana, a fost tipărit în 2014, în condiții grafice deosebite, la editura italiană Terra Ferma.
  Autoarea cărții, Marinela Vasilica Ardelean, s-a stabilit în Italia în urmă cu 15 ani și este deținătoare a unei diplome de Master in Business Administration, fiind și specialistă în şampanii. Cu două licenţe în Economie și Drept este Brand Manager al companiei italiene Foss Marai Spumanti, membră în jurii ale unor concursuri naţionale şi internaţionale de vinuri, precum și profesoară la „Italian Chef Academy” din Roma. Recent i s-a acordat și titlul Dame Chevalier des Coteaux de Champagne.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.