Google X pregătește lifturi spațiale

  de Special Arad | 21 aprilie 2014, 3:05 PM | IT | Viitor

  0

  Lifturile spatiale ar putea deveni solutia pentru ascensiunea omenirii catre spatiu. La prima vedere pare un SF, dar inginerii de la Google X se pare ca nu au auzit de asta.

  Directorul Google X Rapid Evaluation a declarat ca Google a studiat realizarea lifturilor spatiale. De fapt, echipa sa a facut ceva mai mult, realizand deja design-ul unui asemenea angrenaj, care sa ne poate duce de la sol pe orbita in conditii de siguranta.

  Numai ca de la acest punct lucrurile au fost inghetate. In momentul de fata omenirea nu dispune de materialele necesare pentru a construi asa ceva. Cablul care tracteaza liftul ar trebui sa fie de o rezistenta pe care nici un material nu o poate asigura in acest moment.

  Google X a incercat sa rezolve acest punct prin folosirea nanotuburilor de carbon. Doar ca cel mai mare nanotub construit nu este mai lung de 1 metru si, din nou, nu poate fi folosit. Se pare insa ca aceasta va fi solutia pe care o va adopta Google X si, imediat ce tehnologia nanotuburilor va evolua, compania va debloca grandiosul proiect, oferindu-ne posibilitatea unor calatorii ieftine pe orbita.

  Sursa: Dvice

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.