Google vă va lăsa să ștergeți automat datele de urmărire a locației

  de Special Arad | 7 mai 2019, 5:34 PM | IT

  0

  Google va introduce o nouă caracteristică pentru contul dvs. Google, care vă va permite să ștergeți automat datele despre Istoricul locațiilor și Activitate web și Aplicații după o anumită perioadă de timp. Veți putea șterge datele după trei sau 18 luni și acestea vor continua să fie șterse automat în mod continuu în timp.

  Că Google urmărește foarte multe date despre fiecare utilizator nu mai este un secret. Google știe totul despre lucrurile pe care le căutați pe internet, site-urile pe care le vizitați sau videoclipurile preferate. Știe ce lucruri căutați sau preferați dar și locurile pe care le-ați căutat. Pentru a afla acest lucru Google va cerut să vă faceți un cont și să introduceți manual setările de fiecare dată. Până acum! Acest lucru se va schimba în curând în întreaga lume „în următoarele săptămâni”. O nouă funcție va fi disponibilă în plus față de opțiunile existente care vă permit să ștergeți manual aceste date.

  Practicile de urmărire a locației de către gigantului de căutare au intrat în dificultate anul trecut, când a apărut informația că Google va continua să vă urmărească chiar și atunci când dezactivați setarea Istoricul locațiilor. Pentru a opri în întregime locația dvs. de la urmărire, trebuie să intrați în Setări pentru a dezactiva Activitate web și aplicații. Caracteristica anunțată pentru a fi implementată în următoarele săptămâni, șterge datele pentru ambele. Acest lucru înseamnă că ar trebui să acopere fiecare bit din datele istorice privind locația pe care Google le deține despre dvs.

  Lucrăm să vă păstrați datele private și sigure și am luat în considerare feedbackul dvs. Trebuie să oferim modalități mai simple de gestionare sau ștergere a acestora”, a declarat Google, potrivit site-ului american The Verge.

  La urma urmei, Google utilizează datele pe care le colectează pentru a vă personaliza serviciile, recomandând restaurante, filme sau muzică. Indiferent dacă avem un smartphone Samsung, unul Apple, Huawei, Nokia sau Sony suntem încântați când Google ne spune totul despre locația în care suntem. Dar, posibilitatea ca o corporație uriașă, care știe totul despre noi, să aducă această facilitate de a șterge periodic automat toate datele este un plus de siguranță pentru confidențialitate. Sinceri să fim, este posibil ca Google să mai păstreze unele date, despre unele persoane, ascunse pe undeva!

  Google afirmă că noua funcție va fi disponibilă în plus față de opțiunile existente care vă permit să ștergeți manual aceste date. Compania menționează, de asemenea, că Istoricul locațiilor și datele privind Activitate web și Aplicații, reprezintă primele două locuri unde se va aplica noua funcție. Gigantul american de căutare pe internet a sugerat că această opțiune va fi disponibilă apoi și pentru pentru celelalte date.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.