Google Maps vrea să introducă alerte pentru locația radarelor de pe șosele

  de Special Arad | 17 iunie 2019, 8:11 AM | IT

  0

  (foto: PerthHdProductions / Flickr)

  De câteva luni, Google Maps testează o caracteristică pentru a ne anunța locurile unde sunt amplasate radarele pentru autovehicule. Este o caracteristică a aplicației Waze, care se presupune că a venit pe Google Maps după achiziționarea Waze de către Google în 2013. A fost nevoie de mai multă răbdare decât era normal, însă o astfel de opțiune ajunge în sfârșit în aplicația de navigare a firmei cu sediul în Mountain View, SUA.

  Trebuie să recunoaștem că folosim tot mai mult smartphone-urile noastre și Google Maps pentru a ne orienta pe traseu, mai ales când suntem în locații necunoscute. Indiferent de ce tip de smartphone avem, Apple, Sony, Google Pixel, Huawei sau un smartphone Samsung, utilizăm Google Maps pe traseele necunoscute. Google Maps a fost lansat în 2005 și a schimbat modul în care oamenii navighează în întreaga lume. Acum, când ne prezintă multe date despre traseu, Google Maps vrea să ne atenționeze și unde sunt amplasate radarele Poliției.

  Aplicația de navigare vă atenționează atunci când vă apropiați de locul unde este amplasat radarul și vă amintește cât este limita legală pe respectivul drum. Caracteristicile au fost testate în SUA la începutul acestui an și sunt lansate acum pe dispozitivele Android și iOS. Acest lucru ar trebui să sosească pe smartphone-uri cu o nouă actualizare a serviciului Google Maps în următoarele săptămâni. Sigur vor fi țări unde actualizarea va ajunge mai repede și unde va ajunge mai târziu. Pentru accidentele de pe șosea, va apărea o mică pictogramă care să avertizeze șoferii, eventual în câteva minute de la producerea unui accident.

  Gigantul american a lansat un mare val de implementare pentru a duce această opțiune la dispoziția mai multor utilizatori și în mai multe țări, conform AndroidPolice. Google nu a comunicat acest lucru, așa că trebuie să ne bazăm pe feedback-ul de la utilizatori pentru a obține o idee despre unde și cine poate accesa această nouă funcție.

  Iată o listă a țărilor în care a fost confirmată disponibilitatea alertei radar, potrivit PhonAndroid: Australia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Finlanda, Grecia, Ungaria, India, Indonezia, Israel, Italia, Mexic, Olanda, Portugalia, România, Rusia, Arabia Saudită, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

  Rețineți că Google Maps afișează acum indicatori care indică viteza maximă permisă pe drumul în care vă aflați în anumite țări. Această facilitate este disponibilă momentan în Danemarca, Polonia, Regatul Unit și Statele Unite. Pe scurt, aplicația devine, în sfârșit, un instrument real pentru a ne acorda asistență rutieră și este o alternativă reală față de alte servicii de navigație GPS.

  În ciuda numărului de mașini noi care oferă în prezent sisteme de navigație încorporate, Google Maps rămâne unul dintre cele mai populare servicii pentru șoferi. Un studiu recent făcut de firma Manifest a arătat că aproape 70% dintre proprietarii de smartphone-uri folosesc frecvent Google Maps.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.