marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Google își ucide reţeaua socială pe care a pornit-o în acelaşi an cu Facebook

  de Special Arad | 1 iulie 2014, 3:15 AM | Social Media

  0

  Orkut există în Internet din 2004, atunci când Facebook abia debuta şi reţelele sociale cu sute de milioane de utilizatori erau un vis frumos. Google a tot „ucis“ tot felul de produse în ultimii ani, cel mai cunoscut şi regretat fiind Reader, dar Orkut a scăpat cumva. Acum, nu mai are scăpare şi va trece în ceea ce a ajuns să fie cunoscut drept „cimitirul Google“ (vezi infograficul de mai jos), după cum informează freakplay.net.

  Pe 30 septembrie 2014, Orkut îşi încheie existenţa, iar utilizatorii vor avea timp până atunci să-şi facă bagajul digital şi să-l conserve pe propriile calculatoare, iar pozele vor putea fi exportate pe Google+. Exportul va fi suportat până în septembrie 2016. Desigur, nu îţi mai poţi face cont pe Orkut, asta dacă voiai să verifici ce-i cu această reţea socială de care, probabil, n-ai auzit.

  Orkut n-a fost niciodată prea populară în marile pieţe ale Facebook, cum ar fi Statele Unite ale Americii, dar a avut fanii săi în Brazilia, acolo unde Facebook a devenit populară abia în 2012, dar în India şi-a pierdut locul încă din 2010. În prezent, 50% din utilizatori sunt încă în Brazilia, 20% sunt în India, iar 18% rămân în SUA. Cât despre interesul arătat de companie, dezvoltarea s-a oprit cândva prin 2012. Google susţine că produse precum Google+ (noua reţea socială şi de un succes mai mare), YouTube şi Blogger au depăşit Orkut, iar dezvoltarea sau întreţinerea acesteia nu mai are rost.

  Poţi afla mai multe despre exportul datelor de pe Orkut, dacă ai avut vreodată cont, pe site-ul de suport al Google.

  Orkut se alătură așadar unor produse precum Reader, Buzz, Talk, Wave sau Labs, care au fost rând pe rând „ucise“ de Google.

  XYeb3pU

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.