Glad Varga: „UAT-urile îşi vor putea moderniza sistemele de iluminat public cu finanţare de până la 100% din cheltuielile eligibile”

  de - | 12 May 2022, 2:41 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul liberal arădean Glad Varga, membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic susţine că unităţile administrativ teritoriale îşi vor putea moderniza sistemele de iluminat public cu finanţare de până la 100% din cheltuielile eligibile prin Programul privind creşterea eficienţei energetice a infrastructurii de iluminat public – 2022.

  „Înlocuirea corpurilor de iluminat cu un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED, completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED, extinderea sistemului de iluminat existent, achiziţionarea şi instalarea sistemelor de telegestiune aferente obiectivelor de investiţii se numără printre activităţile ce se pot realiza prin acest program”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

  Sumele disponibile pentru finanţare variază în funcţie de categoria UAT astfel: comune cu populaţie de până la 5.000 locuitori – 1.000.000 lei; comune cu populaţie de peste 5.001 locuitori – 2.000.000 lei; oraşe – 3.000.000 lei; municipii de rang 0 – municipiul Bucureşti – 50.000.000 lei; municipii de rang I – 6.000.000 lei; municipii de rang II – 5.000.000 lei.

  De menţionat că Ghidul de finanţare este în dezbatere publică, fiind publicat pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor: http://www.mmediu.ro/.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.