marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga: „Programul ElectricUp trebuie regândit din punct de vedere al implementării, pentru a evita descurajarea IMM-urilor”

  de - | 21 aprilie 2022, 6:55 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru anreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că Programul ElectricUp trebuie regândit din punct de vedere al implementării, pentru a evita descurajarea IMM-urilor de a aplica.

  La peste un an de la finalizarea perioadei de înscriere în cadrul primei sesiuni a Programului ElectricUp, ieri, s-au publicat listele finale ale contestaţiilor admise şi ale celor respinse.  

  Pentru un program esenţial, care vine în sprijinul IMM-urilor în contextul actual al creşterii preţurilor la energie şi gaze şi care, implicit, facilitează tranziţia energetică, durata de analiză a aplicaţiilor depuse este inacceptabil de îndelungată. Este evident că un astfel de program trebuie regândit din punct de vedere al implementării, pentru a evita descurajarea IMM-urilor de a aplica. Este vital ca schemele de ajutor pentru aceşti agenţi economici să fie gândite, astfel încât gradul de valorificare a posibilităţilor de trecere la energie verde să fie maxim”, susţine Glad Varga.

  „ElectricUp” este un program de finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii și domeniul HORECA. Programul presupune instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp – 100 kWp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și a unor staţii de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in.

  Pentru a afla detalii despre Programul ElectricUp intraţi aici: https://energie.gov.ro/electricup/


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.