duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga: „Primăriile pot face împrumuturi de la Trezoreria Statului pentru cofinanţarea proiectelor europene” (P)

  de - | 19 aprilie 2023, 4:27 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul liberal arădean Glad Varga susţine că unităţile administrativ-teritoriale pot face împrumuturi de la Trezoreria Statului pentru cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri europene.

  „UAT-urile pot solicita, în 2023, contractarea de împrumuturi, în condiții favorabile, de la Trezoreria Statului, în limita sumei de 1 miliard de lei, pentru asigurarea cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană, inclusiv pentru finanțarea cheltuielilor neeligibile asociate proiectelor. Se evită astfel blocarea unor proiecte sau chiar necesitatea de a restitui sumele alocate şi intrarea în insolvenţă, ca urmare a lipsei de resurse financiare în bugetele locale. Finalizarea proiectelor va avea ca efect creșterea calității serviciilor publice pentru cetățeni”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

  De menţionat că termenul limită de depunere la direcțiile generale regionale ale finanțelor publice/administrațiile județene ale finanțelor publice a documentelor necesare pentru a fi transmise Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale este 1 august 2023.

  Detalii privind condiţiile de acordare a împrumuturilor sunt disponibile aici: https://bit.ly/413yepN.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.