sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga: „Până pe 25 februarie, toţi cei interesaţi pot contribui la actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”

  de - | 15 februarie 2021, 10:55 AM | Comunicate contra cost

  0

  Toţi cei interesaţi, fie că este vorba despre reprezentanţi ai ONG-urilor, ai autorităţilor locale, ai mediului de afaceri sau simpli cetăţeni, pot contribui până pe 25 februarie la actualizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Deputatul liberal arădean Glad Varga a ţinut să precizeze că prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, România poate beneficia de 30,5 miliarde euro, din care 13,8 miliarde de euro sub formă de granturi şi 16,7 miliarde de euro sub formă de împrumuturi.

  „Până pe 25 februarie 2021, fie că sunteţi reprezentaţi ai ONG-urilor, ai autorităţilor locale, ai mediului de afaceri sau cetăţeni interesaţi, puteţi contribui la actualizarea  Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă printr-un instrument standardizat – Fişă de reforme şi investiţii, propus de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care se găseşte pe https/mfe.gov.ro/pnrr şi poate fi descărcată pentru completare. Este prevăzut ca 70% din granturi să fie angajate până la finalul anului 2022, iar plăţile pentru proiectele care vor fi incluse în programele naţionale de redresare şi rezilienţă să fie făcute până în decembrie 2026”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

  În continuare, acesta a prezentat domeniile care pot fi actualizate prin aportul persoanelor interesate.

  „Vă puteţi aduce aportul la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe teme ca: economie verde, transformare digital, creştere economică sustenabilă şi incluzivă, coeziune socială, sănătate, educaţie şi competenţe. Mai trebuie spus că se pot finanţa proiecte şi investiţii în următoarele domenii: transportul; mediul, schimbările climatice, energia, eficiența energetică și tranziția verde; dezvoltarea localităților urbane, valorificarea patrimoniului cultural și natural și turism;  agricultura și dezvoltarea rurală; sănătate; educație; mediul de afaceri; cercetare, inovare, digitalizare; îmbunătățirea fondului construit; reziliență în situații de criză”, a încheiat deputatul Glad Varga.

  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.