luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga: „Încă un pas pentru reducerea birocraţiei în cazul investiţiilor în capacităţi de producere a energiei verzi”

  de - | 17 februarie 2023, 11:42 AM | Comunicate contra cost

  0

  S-a făcut un nou pas pentru reducerea birocraţiei în cazul investiţiilor în capacităţi de producere a energiei electrice şi a hidrogenului din surse regenerabile pe terenuri situate în intravilanul localităţilor. Astfel, o iniţiativă legislativă a depusă de deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, împreună cu alţi parlamentari liberali, a trecut de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări şi Comisia pentru administraţie publică din Senat.

  „Cele două comisii au adoptat raportul comun de admitere, fără amendamente, a propunerii legislative pe care am iniţiat-o alături de colegii mei liberali cu privire la eliminarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism aprobate în cazul construirii capacităţilor de producere a energiei electrice şi a hidrogenului din surse regenerabile situate în intravilanul și extravilanul localităților, inclusiv stațiile de transformare, cablurile și instalațiile pentru racordarea acestora la rețeaua electrică de interes public.

  Până la acest moment în parcursul procedural, propunerea legislativă a primit avize favorabile din partea comisiilor în care a fost dezbătută, precum şi susţinere de adoptare din partea Guvernului. Sper să se menţină această direcţie favorabilă în dezbateri, astfel încât să putem beneficia cât mai rapid de efectele propunerii legislative, care scurtează termenele etapelor de realizare a investiţiilor în infrastructura de producere a energiei electrice din surse regenerabile şi în intravilan, nu numai în extravilan”, a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.