duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga: „Firmele vor putea beneficia de granturi cuprinse între 50.000 şi 500.000 euro pentru creşterea eficienței energetice”

  de - | 19 iulie 2022, 5:40 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreşedintele Comisiei pentru antreprenoriat şi turism şi membru al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic, susţine că firmele vor putea beneficia de granturi cuprinse între 50.000 şi 500.000 euro pentru creşterea eficienței energetice. Asta, în condiţiile în care Guvernul Ciucă a adoptat o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

  „În ultima şedinţă de Guvern, s-a aprobat alocarea a 500 milioane euro pentru finanțarea investițiilor care contribuie la creşterea eficienței energetice. Finanţarea se va face prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi va avea întreprinderile mari și IMM-urile drept beneficiari. Granturile acordate sunt cuprinse între 50.000 – 500.000 euro, numărul estimat de beneficiari ridicându-se la 1.800”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

  De menţionat că potrivit actului normativ adoptat de Guvern se vor putea solicita fonduri pentru reabilitarea termică a clădirilor industriale, pentru a gestiona costurile de funcționare și costurile cu activitatea curentă şi producerea de energie verde.
  Apelul va fi lansat în luna septembrie a acestui an, iar detalii suplimentare sunt disponibile pe pagina web a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene – https://mfe.gov.ro/.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.