marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga, deputat PNL Arad: „Peste 102 milioane de euro pentru înființarea sistemelor de irigații” (P)

  de - | 2 aprilie 2024, 5:41 PM | Comunicate contra cost

  0

  Fermierii care doresc să-și irige culturile au la dispoziție peste 102 milioane de euro pentru înființarea unor sisteme de irigații. Potrivit deputatului liberal arădean Glad Varga, vicepreședinte al Comisiei pentru antreprenoriat și turism și membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic, cererile pot fi depuse până pe 15 iulie.

  „Până la 15 iulie 2024 se pot depune cereri de finanţare pentru DR-26 Înființarea sistemelor de irigații, intervenție finanțată cu fonduri din Planul Strategic 2023 – 2027. Pentru sesiunea în curs, alocarea financiară este de 102,42 milioane euro. Valoarea maximă a finanțării care se poate obține pentru înființarea sistemelor de irigații prin această măsură este de 500.000 euro/ beneficiar, iar sprijinul public nerambursabil este de 65% din costurile eligibile”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

  Acesta a ținut să precizeze că sunt eligibile investiții privind înființarea sistemelor locale de irigații la nivelul fermei, inclusiv montarea sistemelor de contorizare a apei, construcția sau modernizarea bazinelor de colectare și de stocare a apei de irigat, precum și investițiile care vor viza utilizarea apei recuperate ca sursă alternativă de alimentare cu apă.

  Detalii suplimentare sunt disponibile aici.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.