duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Glad Varga, deputat PNL: „21 de milioane de euro pentru centre de zi destinate copiilor expuși riscului de a fi separați de familie (P)

  de - | 8 februarie 2024, 3:23 PM | Comunicate contra cost

  0

  Deputatul liberal arădean Glad Varga susține că până la 18 februarie se pot depune propuneri de proiecte în cadrul apelului „Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie”, finanţat prin PNRR.

  „Investiția are în vedere crearea a maxim 64 de servicii sociale de prevenire a separării copilului de familia sa la nivelul municipiilor, oraşelor şi comunelor, respectiv: centre de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți;  centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități și centre de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii.

  Centrele de zi nou înființate vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin de prevenire a separării copilului de familia sa pentru un număr de cel puțin 1.920 de copii.

  Bugetul total alocat este de 21 milioane euro. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 330.000 Euro fără TVA pentru clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero, conform reglementărilor naționale”, susține Glad Varga, deputat PNL de Arad.

  De menționat că solicitanții de finanţare eligibili sunt furnizorii publici de servicii sociale acreditați în condițiile legii, care funcționează la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor. Aceștia pot depune proiecte individual sau în parteneriat cu furnizori publici sau privați de servicii sociale acreditați.

  Ghidul specific apelului şi alte informaţii utile sunt disponibile aici: https://mfamilie.gov.ro/1/pnrr/?fbclid=IwAR11juGd5IRPpZHfNHefAZpxvYUpg1zzMAATTkfI__VOTV7NkW-ApF_qfeE.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.